WDF/BDO

Zwitser Thomas Junghans bereikt kwartfinale Winmau

Twee totaal onbekende spelers in het grote internationale circuit, Thomas Junghans uit Zwitserland en Rune David uit Noorwegen kwamen door het lot elkaar tegen in de partij voor en plek bij de de laatste 8. Rune had boven verwachting Martin Adams uitgeschakeld in de vorige ronde. Thomas Junghans klopte Richie George met 3-1. Nu dus tegen elkaar wat inhoud dat we toch nog 1 spraakmakende darter terug gaat komen in de kwartfinale. Veel spanning op het toernooi maar desondanks dat toch een aantrekkelijke partij om te zien. Rune David had een 29.62 gemiddelde tegen Thomas Junghans 28.47

Een impressie van de partij:

Met een 18 darter wordt het 1-0 voor Rohit en als Thomas zijn dubbel niet vindt wordt het 2-0 voor de Noor en is de eerste set binnen. Maar in de eerste leg mist Rune dubbel 18 en pakt Thomas zijn kans en vindt dubbel 12 voor zijn eerste leg van de partij. Dan hebben beide spelers aan het eind van de leg wat problemen met goede scores waarvan Rune David profiteert.  Stand 1-1 in legs. De Noor mist dan 167 op de bull voor de set die wordt dan afgesnoept door Junghans met een 74 finish  stand 1-1 in sets.

De Zwitser heeft het bord gevonden en breekt met een 64 finish de Noor in de derde set. Het is een spannende partij, maar dat is niet in de expressie van de spelers terug te vinden. Plichtmatig gooien ze hun darts en ook als Thomas met dubbel 10  er 1-2 in sets van maakt vertrekt hij geen spier.

In de vierde set heeft Thomas 6 darts voor 116, maar hij heeft er maar 3 nodig.  Maar de Noor geeft zich nog niet gewonnen en gooit in de tweede leg 37 uit voor 1-1.

In de derde leg openen ze alle twee met een 140. 2 keer een tonnetje zet Thomas op 161, Rune komt op 170. Thomas laat dan 101 staan en de Noor 70. In de volgende beurt gooit Rune de 70 uit en gaan we een alles beslissende set spelen. Voor het eerst enige emotie op het podium als David de leg uitgooit. Rune gooit in de eerste leg met de darts een 54 finish uit en komt dan 1-0 voor. In de tweede  komt Thomas door dubbel 4 weer gelijk en wordt er op de bull gegooid voor wie er mag beginnen. Met een volle bak start Rune met 43, tegen 60 voor Thomas.

Licht voordeel voor de Zwitser zes dart later. Duidelijk spanning bij de Noor die dan twee darts in de 1 laat landen en Junghans en 149 finish laat staan. Die brengt hij terug naar 90 en gaat Rune voor 154 die hij naar 14 terug brengt. Thomas kan niet meer uit als hij met twee darts 25 gooit. Maar Rune mist 14 en gaat Thomas voor 22 die hij met 3 darts weet te raken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands