WDF/BDO

Met je hand in het gips naar de finale

Wie herinnert zich nog het WK voetbal in 1978? Eerste wedstrijd van het Nederlands elftal tijdens dit toernooi werd gespeeld tegen Iran. René van de Kerkhof brak in die wedstrijd zijn hand maar Nederland speelde uiteindelijk de finale van dit toernooi. Een finale met dat beroemde incident. Alle Argentijnen protesteerden tegen het spelen van René met dat gips om zijn arm. Uiteindelijk is deze wedstrijd toch wel gespeeld.

Wat heeft dat met darts te maken vraag je dan af. Eigenlijk alles en ook weer niets. Laten we bij het begin beginnen. Joey ten Berge heeft namelijk afgelopen zondag, tijdens een partijtje voetballen met het veteranen elftal waarin hij speelt, zijn hand gebroken. Iemand ging per ongeluk op zijn hand staan nadat Joey in een onderling duel onderuit was gegaan.

Gebroken middenhandsbeentjes aan de linkerhand was de diagnose na bezoek aan het ziekenhuis. Ongeveer 4 tot 6 weken in het gips en dat komt nu zeker niet gelegen. Joey is vandaag namelijk per boot naar Hull vertrokken voor deelname aan de Winmau World Masters en Lakeside Play Off wedstrijden. Daarna vertrekt hij naar Ierland voor deelname aan de WDF World Cup en, indien noodzakelijk om kwalificatie voor Lakeside 2012 af te dwingen, eind van de maand weer naar Engeland voor een toernooi.

‘Maar die gebroken hand is een voorteken’, verzekerde MariFlex direkteur Ruud Cogels ons. De heer Cogels en ook MariFlex Darts Team spelers Tony O’Shea zijn goede vrienden van René van de Kerkhof. Daarbij is Mariflex ook nog eens shirtsponsor van Sparta Rotterdam en was de link gauw gemaakt.
Dus als we het lot mogen geloven speelt Joey in de komende weken een grote en belangrijke finale.

Met dank aan Els ten Berge voor het toezenden van de foto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands