PDC

Raymond van Barneveld klopt MvG met ruime cijfers

De eerste ronde van de PDC Champions League of Darts zit er op. Aan dit toernooi, met een totale prijzenpot van € 250.000,=  doen slechts 8 spelers mee. Deze zijn verdeeld in 2 groepen van elk 4 spelers die tegen elkaar uitkomen en na de groepsfase gaan de beste twee van iedere groep door naar de halve finales op zondag 17 september. In de Motorpoint Arena in Cardiff werden vanmiddag de eerste groepswedstrijden gespeeld met enkele verrassende uitslagen.

Verrassend was de uitslag van de tweede match van de middag tussen Gary Anderson en Mensur Suljovic. In die partij moest de nummer 2 van de PDC, Gary Anderson, diep buigen voor de Oostenrijker die met 10-3 de partij won.  Even ervoor in de eerste partij van de middag verloor Dave Chisnall van Peter Wright (5-10) en in de derde partij kwam the Power, Phil Taylor terug vanuit een 2 legs achterstand en won de match met 10-7.

Beide spelers waren in die partij aardig op weg naar een 9 darter maar voor alle twee ging het mis bij de zevende pijl voor een triple 20.

De middag werd afgesloten met de partij tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Geen partij die werd gespeeld tot aan het gaatje maar wel een met opnieuw een verrassende uitslag. RvB won namelijk met 10-5 van Michael die na 1-1 ( beide punten tegen de darts in ) achter Raymond aan moest jagen maar het gat alleen maar groter zag worden.

Uitslagen van de middag:

Peter Wright – Dave Chisnall  10 – 5  ( Groep B )

Mensur Suljovic – Gary Anderson  10 – 3  ( Groep B )

Phil Taylor – Adrian Lewis  10 – 7  ( Groep A )

Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld  5 – 10  ( Groep A )

Vanavond spelen:

Gary Anderson – Dave Chisnall

Peter Wright –  Mensur Suljovic

Adrian Lewis – Michael van Gerwen

Raymond van Barneveld – Phil Taylor

Morgen de laatste groepswedstrijden en aansluitend ’s avonds de halve finale en finale die over best 0f 21 legs gespeeld worden.

Voor de dartsliefhebbers de wedstrijden worden uitgezonden door de BBC en zijn dus door iedereen te ontvangen

error: © Prodarts Europe - the Netherlands