OVERIG NIEUWS

Davy van der Zande overklast Nico Thissen in finale

davy_oranjebarSpeeldag nummer 10 van de Oranjebar Super Ranking 8 zat weer vol met spannende dartwedstrijden, een echt ouderwets dartsavondje. Nu de competities weer gestart zijn wordt het iedere week een verassing welke spelers zich melden om mee te doen in de kwalificatie voor de finaledag. In de groepsfase kwam ‘de schlemiel van de dag aan het licht’, Hein van de Einden. Hein stond heel goed te spelen, gooide 2 maximale scores maar door een ongelukkige loting, die hem in een groep indeelde met Dennis Klamer, Oswin Streeden en Davy van der Zande, eindigde hij op een gedeelde 9de  plaats en was daarmee voor de eindfase uitgeschakeld. 

De mannen die wel doorstroomden naar de kwartfinales waren Peter van den Broek, Davy van der Zande, Abdil Loubane, Harm Kuipers, Dennis Klamer, Nico Thissen, Hermie van Orsouw en Oswin Streeden. Uit deze groep spelers waren het vervolgens Hermie, Harm, Nico en Davy die zich plaatsten voor de halve finales. De halve finale tussen Nico en Hermie duurde niet zo lang want Hermie was (ondanks 6x 180 vandaag) vanavond niet opgewassen tegen, de net uit Calella teruggekeerde, Nico Thissen die zichzelf met een 4-1 overwinning voor de finale melde. De halve finale tussen Davy en de dit seizoen teruggekeerde Harm Kuipers kende meer spanning maar geen sensatie. Met 4-2 werd Harm door Davy van het bord gestuurd en kon Davy zich opmaken voor de finale.

De uitslag van de finale tussen Davy van der Zande en Nico Thissen liet niet te raden over. Met 5-1 werd Nico, die deze avond ook 6 maximale scores gooide, volledig overklast door Davy die met deze winst niet alleen de dagzege greep maar zich hierdoor ook nagenoeg zeker weet van deelname aan de finaledag.

Uitslag van speeldag 10:

1. Davy van der Zande

2. Nico Thissen

3. Hermie van Orsouw en Harm Kuipers.

De volgende Oranjebar Super Ranking 8 wordt gespeeld op dinsdag 17 september 2013. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands