WDF/BDO

Ontknoping nabij op Lakeside; update Jeff Smith na thriller in Lakeside finale

Vanmiddag, zaterdag 9 januari beginnen we met de voorlaatste dag van het Lakeside World Professional Darts Championship. Lakeside 2016 een toernooi dat sinds gisteren een heel groot vraagteken heeft gekregen want iedereen vraagt zich af of Lakeside 2016 voor Nederland opnieuw een historisch toernooi wordt. Gaat Richard Veenstra geschiedenis schrijven door als derde Nederlander de titel van dit major toernooi winnen als debutant op dit wereldpodium. Treed hij in de voetsporen van Jelle Klaasen en Christian Kist die deze titel als nieuwkomers op dit podium wisten te winnen.

De kans is volop aanwezig nadat Richard Veenstra gisteren, in een partij die bol stond van spanning, titelverdediger Scott Mitchell versloeg. Op zich al een wereldprestatie en door het bereiken van de halve finale is Richard als verzekerd van deelname in 2017. Maar gaan we nog een stapje verder? Zien we hem morgen terug in een finale tegen of Scott Waites of Jamie Hughes?

Waites klopte gisteren in een spannende kwartfinale favoriet voor de titel en als eerste geplaatste Glen Durrant in de laatste set Jamie Hughes gooide roet in het eten voor de titelaspiraties van Wesley Harms.

Jeff Smith won na een bliksem start van Dennis Harbour met 5-2 en onze laatste Nederlandse troef, Aileen de Graaf beet in het stof tegen een herboren Trina Gulliver die Aileen met 2-1 klopte. Trina speelt vanmiddag de finale tegen Deta Hedman want Deta was met 2-0 te sterk voor de Deense Ann Louise Peters.

Drie wedstrijden staan er vandaag op het programma en de eerste halve finale tussen Scott Waites en Jamie Hughes die om 15:30 uur Nederlandse tijd gepland staat wordt evenals de damesfinale tussen Deta en Trina ( 17:30 uur ) uitgezonden door de BBC

De tweede halve finale tussen Jeff Smith wordt vanaf 19:30 uur uitgezonden op de Engelse sportzender BT Sport TV

 

Zaterdag 9 jan.        
tijd  Player   Player  score
15:30 Scott Waites Jamie Hughes  6  1
17:30 Deta Hedman Trina Gulliver  2  3
19:30 Jeff Smith Richard Veenstra  6  5

 

Foto © BDO – David Gill 2016

error: © Prodarts Europe - the Netherlands