WDF/BDO

Spanning stijgt op Lakeside; Sensatie Richard Veenstra klopt regerend kampioen Scott Mitchell

De finaledag van het Lakeside World Professional Darts Championship komt dichterbij na vandaag, vrijdag 8 januari nog 2 dagen te gaan en dan is bekend wie zich Lakeside World Pro Champion mag noemen. Dat wil zeggen dames en heren kampioen want gisteren is de Lakeside World Youth Champion bekend geworden, Joshua Richardson uit Engeland die de Ier Jordan Boyce met 3-2 wist te kloppen in een spannende jeugdfinale. Boyce nam de leiding in die finale die donderdagmiddag als eerste werd gespeeld. Hij won de set met 3-2 om vervolgens set 2 met 3-0 te verliezen.

Joshua Richardson kreeg echter een koekje van eigen deeg terug en verloor set 3 met 3-0. Opmerkelijk genoeg pakte Richardson de vierde set weer met 3-0  om nat een sterke vijfde set waarin hij bijna 92 gemiddeld gooide en deze met 3-1 won de winst pakte voor zijn eerste grote titel. Verder die middag twee verrassende uitslagen. De Deense Ann Louise Peters wist met 2-1 te  winnen van Zoe Jones en Trina Gulliver klopte titelverdedigster Lisa Ashton.

Tussen de twee dames partijen in ontsnapte Scott Mitchell aan uitschakeling door tegenstander Mark MGeeney. Pas in de sudden death leg van set 7 pakte Mitchell met de tweede dart voor een 40 finish de winst omdat McGeeney 91 niet uitkreeg.

Een hard strijdende Anca Zijlstra ging met 2-1 onderuit tegen Aileen de Graaf maar kan trots terug kijken op haar debuut op dit wereldpodium waar ze in de eerste ronde Anastasia Dobromyslova uitschakelde.

Daarna een wereldprestatie van Richard Veenstra die in 4 sets afrekende met routinier Martin Atkins. Een droomdebuut voor de 34 jarige uit het Overijsselse Ossenzijl die slechts 4 legs afstond aan Atkins. Dartgemiddelde van Richard in die partij was 91.20.

De Engelse Deta Hedman blijft op koers voor haar eerste Lakeside dames titel door een 2-0 overwinning op haar koppel partner Lorraine Winstanley en in de slot partij kregen we dram van de bovenste plank gepresenteerd. Scott Waites en Geert De Vos waren de hoofdrol spelers in ze act waarin Geert De Vos sterk uit de startblokken kwam en we een Waites zagen die meer tegen zichzelf vocht dan zijn tegenstander.

Na een double trouble scène van beide spelers in de vijfde leg van set 1 wist De Vos de eerste set te pakken en won daarna twee sets met 3-0. Sterk spel van Geert die in set 3 zelfs een 34.16 dartgemiddelde gooide. De Belg had nog 1 set nodig voor de overwinning en gezien het plaatje van de partij moest dit appeltje eitje zijn. Maar de flow was weg bij Geert die in set 4 net over de 60 gemiddeld gooide en kwam Waites naar 3-1 terug.

Niets aan de hand zou je zeggen maar dan kwam je bedrogen uit want Waites won ook set 5 en 6 want Geert was de draad helemaal kwijt. Het vonnis werd in de zevende set door Scott Waites voltrokken omdat Geert de handdoek al in de ring had gegooid en werd tot grote verbazing van Waites zelf de match met 4-3 door hem gewonnen.

Vandaag 4 kwartfinales heren en twee halve finales dames. Wesley Harms bij om 14:00 uur het spits af tegen Jamie Hughes en daarna komen Glen Durrant en Scott Waites in actie.

’s Avonds 4 partijen, de twee halve finale dames tussen Deta Hedman en Ann Louis Peters (18:30 Nederlandse tijd ) en als derde partij van de avond Trina Gulliver tegen Aileen de Graaf.

Jeff Smith- Dennis Harbour is partij 2 van de avond en Richard Veenstra sluit de avond af tegen Scott Mitchell.

Vrijdag 8 jan.        
tijd  Player   Player  score
14:00 Wesley Harms Jamie Hughes  5  1
Glen Durrant Scott Waites  5  4
avondsessie        
tijd  Player   Player  score
18:30 Deta Hedman Ann Louise Peters  2  0
Jeff Smith Dennis Harbour  5  2
Trina Gulliver Aileen de Graaf  2  1
Scott Mitchell Richard Veenstra  3  5

 

Op de foto de nieuwe Lakeside World Youth Champion Joshua Richardson © BDO David Gill – 2016

error: © Prodarts Europe - the Netherlands