WDF/BDO

Lakeside dag 6 de uitslagen: Ongelooflijk De Vos geeft 3-0 voorsprong weg

Donderdagmiddag 14:00 uur de zesde dag van het Lakeside World Professional Darts Championship met in de openingswedstrijd de jeugdfinale tussen de Engelse jeugdspelers Joshua Richardson en Jordan Boyce. Verder vandaag alle vier de kwartfinale wedstrijden van de het damestoernooi en de laatste 3 wedstrijden van de tweede ronde heren met vanavond in de tweede partij Richard Veenstra tegen Martin Atkins en als laatste wedstrijd van de donderdagavond Scott Waites tegen Geert De Vos. Verzekerd zijn we in ieder geval van een Nederlandse dame in de halve finale omdat Aileen de Graaf (foto) en Anca Zijlstra elkaar vanavond treffen.

Nog even terugblikkend op gisteren viel natuurlijk de oppermachtige vertoning van Glen Durrant op. Is dit de aankomend Lakeside World Champion? Lorraine Winstanley won met 2-0 van Rachel Brooks en treft nu Deta Hedman voor een plaats in de halve finale.

In de derde wedstrijd opnieuw een pittige partij voor Wesley Harms die dit keer WDF World Cup kampioen Jim Williams al tegenstander had. Het verschil werd net zoals tegen Asada door Wesley in de allerlaatste set gemaakt. Wesley brak Williams in de tweede leg nadat hij 1-0 voor was gekomen en met de darts eindigde de set in 3-0 en werd de kwartfinale bereikt.

Dennis Harbour bereikte voor het eerst in zijn lange dartcarrière de kwartfinales van de Lakeside door een 4-1 overwinning op Martin Phillips. Een uitslag waar weinigen op gewed hadden. Na een sterke match van Madars Razma en een goed begin in zijn partij tegen Jamie Hughes ( Madars won set 1 ) dacht je hier ook aan een verrassing. Maar het niveau zakte af en kon Jamie,die ook niet de vorm had die we van hem kennen, tot zijn grote verbazing 4 sets op rij pakken voor de winst.

Canadees Jeff Smith liet zich in de laatste match ook weer van zijn goede kant zien. Brian Dawson had geen antwoord op het sterke spel van de Canadees die ook al Martin Adams uitschakelde. Hebben we gekeken naar de andere finalist, het zou zo maar kunnen want Smith zit onder in het schema en Durrant boven. Jeff Smith won met 4-1 en speelt nu tegen Dennis Harbour en dat mag als hij zijn niveau kan vasthouden geen probleem zijn.

Dit zijn de wedstrijden voor vandaag;

Donderdag 7 jan.        
tijd  Player   Player  score
13:00 Joshua Richardson Jordan Boyce  3  2
Ann Louise Peters Zoe Jones  2  1
Mark McGeeney Scott Mitchell  3  4
Trina Gulliver Lisa Ashton  2  1
tijd  Player   Player  score
18:00 Aileen de Graaf Anca Zijlstra  2  1
Martin Atkins Richard Veenstra  0  4
Lorraine Winstanley Deta Hedman  0  2
Scott Waites Geert De Vos  4  3

 

Foto © BDO – David Gill 2016

error: © Prodarts Europe - the Netherlands