WDF/BDO

Tweede ronde Lakeside heren begint vandaag; Is Jeff Smith te stoppen?

Het damestoernooi moet nog 1 wedstrijd afwerken van de eerste ronde maar de heren zijn klaar en beginnen vandaag aan ronde 2. Maar er gebeurde gisteren weer de nodige opmerkelijke zaken. Direct al in de openingswedstrijd op dinsdagmiddag werd Martin Adams die voor de 23ste keer op rij op dit podium stond verrassend geklopt door Canadees Jeff Smith. Daarna klopte Mark McGeeney de Zweedse showman Peter Sajwani. Sajwani was in die partij drukker met het publiek dan zijn pijlen en verloor dan ook in 3 sets. Deta Hedman deed goede zaken en klopte de Australische Corrine Hammond in 2 sets.

In de laatste partij van de middag speelde Gary Robson met een gebroken neus tegen de Let Madars Razma. Gary was op hoverboard tegen een deur in het hotel opgereden waardoor hij dit letsel opliep. Dit neemt niet weg dat Madars een ijzersterke partij speelde en verdiend met 3-1 de volgende ronde bereikte.

Belg Geert De Vos wist opnieuw de tweede ronde te bereiken door een 3-1 overwinning op de Griek Kostas Pantelidis en treft nu in de tweede ronde Scott Waites. De Engelse Zoe Jones had het niet makkelijk tegen de Nieuw Zeelandse Tina Osborne en had een derde set nodig om de volgende ronde te bereiken.

Wesley Harms kwam in de derde partij met de schrik vrij. Tegenstander Seigo Asada gaf zich niet snel gewonnen en die iedere keer na een set achter gelijk wist te komen. Maar een sterke vijfde set van Wesley werd vertaald in een 3-1 winst en een uiteindelijke 3-2 overwinning.

Maar de klapper van de dag werd de laatste partij van de eerste ronde tussen Brian Dawson en John Walton. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor John die al snel met 2-0 voor kwam. Beide sets werden met 3-1 gewonnen en leek een plek in de tweede ronde dichtbij. Maar ‘Doggy’ Dawson beet zich vast in zijn tegenstander en kwam terug naar 2-2 en in set vijf ook naar 2-2 in legs.

De tie break duurde nog slechts 2 legs. Dawson rook de overwinning en won leg 5 en 6 op rij voor een plek in de tweede ronde.

Vanmiddag nog 1 partij van de eerste ronde dames tussen Lorraine Winstanley en Rachel Brooks en verder in de middag en avond sessie de eerste partijen van de tweede ronde heren.

De indeling voor vandaag is:

Woensdag 6 jan.   Engelse tijden    
tijd  Player   Player  score
13:00 Glen Durrant Larry Butler 4  0
14:45 Lorraine Winstanley Rachel Brooks 2  0
15:30 Wesley Harms Jim Williams 4  3
Woensdagavond        
tijd  Player   Player  score
18:00 Dennis Harbour Martin Phillips 4  1
19:45 Madars Razma Jamie Hughes 1  4
21:30 Brian Dawson Jeff Smith 1  4

 

Foto © BDO – David Gill 2016

error: © Prodarts Europe - the Netherlands