WDF/BDO

Dag 4 van de Lakeside : Walton geeft voorsprong uit handen

Vandaag dag 4 van het Lakeside World Professional Darts Championship met in de avondsessie de partij tussen Wesley Harms en Seigo Asada en in de eerste partij van de avond Geert De Vos tegen de Griek Kostas Pantelidis. Gisteren was een dag met oude bekenden, verrassingen en teleurstelling. Onder de noemer oude bekenden zagen we John Walton na lange weer terug op het grote podium. En John liet gelijk een visitekaartje achter want hij goed darten nog helemaal niet verleerd en won overtuigend met 3-0 van Australiër Rob Modra.  Daarna een verrassende uitslag gemaakt door Richard Veenstra die in de beste en spannendste partij van de dag de als derde geplaatste Jeffrey de Graaf in de laatste set in de tie break met 4-2 klopte.

In de derde partij kon Pip Blackwell de verwachting niet waar maken en werd door Martin Atkins met 3-0 geklopt. Teleurstelling voor Ryan de Vreede in zijn partij tegen Amerikaan Larry Butler. Ryna debuterend op Lakeside moest in de beslissende leg buigen voor routinier Butler die niet warm of koud werd van de prestaties van Ryan en in de tie break met 4-2 de laatste ste binnenhaalde voor een plek in de tweede ronde.

In de tweede partij won Aileen de Graaf met 2-0 van de jonge Casey Gallagher. Een partij met twee nerveuze speelsters waarvan Casey toch het meeste last had. Even was ze dichtbij een set winst maar in de vijfde leg van set 2 waren haar scores te laag en ging met 3-2 de winst naar Aileen.

Voor Ross Montgomery zit de Lakeside er weer op. De Schot speelde ver beneden zijn niveau en werd met 3-0 geklopt door Jamie Hughes. Daarna, in de laatste partij van dag 3, klopte Welshman Martin Phillips de zwak spelende Ted Hankey  met 3-0 Ted maakte  zich met zijn vertoning niet echt populair bij het publiek en werd na afloop door het publiek uitgefloten toen hij zonder afkondiging het podium afliep.

Vandaag 8 wedstrijden waarvan twee dames partijen. Gedurende de dag zullen we de uitslagen in het schema invullen.

Dinsdag 5 jan.   Engelse tijden    
tijd  Player   Player   score
13:00 Martin Adams Jeff Smith  0  3
14:15 Mark McGeeney Peter Sajwani  3  0
15:30 Deta Hedman Corrine Hammond  2  0
16:00 Gary Robson Madars Razma  1  3
Dinsdagavond        
tijd  Player   Player  score
18:00 Geert De Vos Kostas Pantelidis  3  1
19:15 Zoe Jones Tina Osborne  2  1
19:45 Wesley Harms Seigo Asada  3  2
21:00 Brian Dawson John Walton  3  2

 

Foto © BDO – David Gill 2016

error: © Prodarts Europe - the Netherlands