PDC

Dag 5 Labrokes World Championship, met bijna verrassingen

De vijfde speeldag is achter de rug en zijn er nog twee sessies te gaan in de eerste ronde van het PDC wereldkampioenschap. Vanavond 22:00 uur  komt de laatste Nederlandse deelnemer, Michael van Gerwen in actie tegen Colin Osborne en ook Oosterbuur Jyhan Artut speelt de match erna tegen de Schot Gary Anderson. Op de vijfde speeldag geen spectaculaire uitschakelingen al was de Spanjaard Antonio Alcinas goed op weg om the Hammer, Andy Hamilton uit het toernooi te spelen.

Alcinas bezweek onder de druk van spelen op een wereldpodium voor zoveel publiek. Hierdoor gooide hij teveel ‘lose darts’ wat hem de wedstrijd kostte. Andy Hamilton was in de wedstrijd heel dichtbij een 9 darter, helaas voor hem en het publiek landde de negende dart niet in de dubbel 18 maar tegen het ijzer in het grote vak 18. In wat later bleek wel de mooiste wedstrijd van de avond won Hamilton uiteindelijk met 3-2.

In een Scandinavische battle tussen de Deen Per Laursen en de Fin Petri Korte ( de speler met die aparte speelstijl ) won de Fin deze voorronde wedstrijd met 4-3. Korte verloor in 2010 nog de play off finale voor de Lakeside van Jan Dekker maar plaatste zich voor het WK van de PDC. Later die avond speelde Petri tegen James Wade die zich ook enornm stoorde aan de typische manier van gooien. Dit haalde Wade een poosje uit zijn spel, maar ervaren als the Machine is herstelde hij snel en trok met een 3-1 overwinning de partij naar zich toe.

Mervyn King had een overwacht “makkie” aan de Australiër Geoff Kime. Deze man haalde bij lange na niet zijn niveau, dit podium was hem toch te machtig en al zoveel kansen Mervyn King hem ook bood om tenminste 1 leg op naam te schrijven ze troffen geen doel. Drie maal een set met 3-0 verliezen, daarvoor kom je toch niet even de halve wereld overvliegen.

Kevin Painter had zijn handen vol aan de jeugd wereldkampioen bij de PDC, Arron Monk. The Artist, heeft echter weer iets terug van zijn oude vorm, dat bewees hij al met het winnen van het Players Championschip kampioenschap. Op de juiste momenten wist Painter een tikje uit te delen aan Arron en won zo met 3-1 de partij.

  Wedstrijden maandagavond 19 december    
Pos  Player   Player score  
1 Andy Hamilton Antonio Alcinas 3 2
2 Per Laursen Petri Korte 3 4
3 Mervyn King Geoff Kime 3 0
4 Kevin Painter Arron Monk 3 1
5 James Wade Petri Korte 3 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands