WDF/BDO

Lakeside ticket voor vroege vogels

Op het laatste moment heeft de BDO dan eindelijk het schema voor het Lakeside play off toernooi bekend gemaakt. Wederom krab je toch wel even achter op je hoofd omdat zo een belangrijk toernooi altijd weer een ondergeschoven kindje blijkt. Bij voorgaande edities moest je al minimaal een dag eerder gaan om in ieder geval uitgerust aan the oche te komen.

Dit om te voorkomen dat het een race tegen de klok werd. Voorheen werd het toernooi begin van de donderdagmiddag gespeeld. De boot uit Rotterdam hoort om 9:00 af te meren, maar het is wel eens voorgekomen dat door een defect aan de motor van de stuurroeren de boot een uur voor aanvang van het toernooi afmeerde. En dan moet je nog 3 kwartier met de auto naar Bridlington rijden.

Maar nu begint het toernooi, ergens tussens twee sessies van de Winmau op vrijdagmorgen 9:00 uur. Aanmelden vanaf 8:00 uur dus dat wordt lekker vroeg je bed uit omdat de hotels nu niet direct naast de speelzaal liggen. En dan zal je de wedstrijd van 9:00 maar hebben. Voor de spelers van het vaste land wordt het spelen om twee wildcards. Voor de spelers uit Groot Brittanië liggen er 4 wildcards klaar.

Voor de dames zijn er slechts twee wildcards te verdienen omdat er ook maar 8 dames aan deelnemen. Het format voor de heren is best of 3 sets best of 5 legs. Voor de dames is het best of 5 legs. Er is geen toernooi meer voor de stand by speler omdat men nu weer een speler van de BDO ranking selecteert indien de Winmau World Master al geplaatst is.

Inmiddels is ook de lijst met reeds geplaatste spelers bekend gemaakt. Dit zijn spelers op basis van vastgelegde criteria en op basis van hun positie op de ranking. Deze namen zijn:

  Heren Vanwege Nat     Dames Vanwege Nat
1 Martin Adams Lakeside World Pro 2011 Eng   1 Trina Gulliver Lakeside World Pro 2011 Eng
2 Dean Winstanley Runner up Lakeside 2011 Eng   2 Rhian Edwards Runner up Lakeside 2011 Wal
3 Martin Phillips Halve finalist Lakeside 2011 Wal   3   Winmau World Master 2011  
4 Jan Dekker Halve finalist Lakeside 2011 Ned          
5 Ted Hankey  Lakeside World Pro 2009 Eng           
6   Winmau World Master 2011             
     Op basis van de BDO rank.          Op basis van de BDO rank.  
Robbie Green    Eng    Deta Hedman    Eng 
Gary Robson    Eng           
Ross Montgomery    Schot           
10  Tony O’Shea    Eng           
11 John Walton    Eng           
12  Scott Waites    Eng           
13  Tony West    Eng           
14  Wesley Harms    Ned           
15  Willy van de Wiel    Ned           
16  Paul Jennings    Eng           
                 

Hier komen dus 6 play off winnaars bij en twee voor het damesveld. De overige spelers (10 heren en twee dames) worden toegevoegd op basis van de stand van de BDO ranking op 10 oktober aanstaande. Met de Winmau en World Cup plus enkele andere toernooien waar nog BDO punten te halen zijn en binnen deze periode vallen wordt het totaal bepaald waarop je geselecteerd wordt. Hier wordt gekeken naar de 10 beste toernooien van een speler ook al heb je er 15 of 16 gespeeld. Alleen de 10 toernooien waar je het hoogst aantal punten gehaald hebt bepalen het totaal.

Tot slot nog even het format. De heren spelen 501 best of 3 sets best of 5 legs. De dames best of 5 legs

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands