WDF/BDO

Dutch Crown gaat op lager pitje darten

Francisca Hoenselaar heeft de Nederlandse Darts Bond laten weten dat het komende WK in Ierland haar laatste optreden zal zijn voor het Nederlands team. Hoenselaar maakte haar debuut in het Nederlands team precies twintig jaar geleden tijdens het WK 1991 in Nederland, waar zij een derde plaats wist te behalen in het single toernooi.

Hierna bleek Francis een constante factor voor het Nederlands team. Ze werd maar liefst vijf keer Europees kampioen (single 1996, 2004 en 2010, koppels met Karin Krappen in 2000 en 2002) en pakte ook een aantal titels tijdens enkele WK’s (koppels met Valery Matum 1993 en in 2001 single, overall en koppel met Mieke de Boer). Ook op individuele toernooien ontbreken de belangrijkste titels niet in haar prijzenkast. Ze pakte driemaal goud tijdens de Winmau World Masters (1999, 2006 en 2008), schreef de World Darts Trophy van 2004 op haar naam en last but not least won de prestigieuze Lakeside World Professional in 2009.

Na het WK in Ierland zal Hoenselaar niet meer uitkomen in het oranje shirt. Francis heeft aangegeven nog wel actief te blijven in de dartssport, maar dan op een lager pitje. Ze zal dan ook zeker nog te vinden zijn op enkele NDB Ranking toernooien en andere vaste toernooien. Ze ziet steeds meer dames verschijnen in de top van de Nederlandse dartssport en kijkt uit naar hun prestaties in de nabije toekomst.

De Nederlandse Darts Bond bedankt Francis voor haar jarenlange inzet voor de Nederlandse selectie en zal haar hiervoor op een later moment op passende wijze bedanken. Ze is van grote waarde gebleken voor het Nederlands team en dames darts in het algemeen. We hopen dat Francis op het WK in Ierland haar ‘roll of honour’ kan uitbreiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands