OVERIG NIEUWS

Patrick Morelisse schittert op eerste speeldag 12de Oranjebar Super Ranking

morelissenVoor de eerste speeldag van Oranjebar Super Ranking XII hadden 21 deelnemers zich aangemeld. Een hoop nieuwe gezichten die  na een lange reis uit diverse hoeken van Nederland naar Mariahout waren gekomen. verspreid over het land wonende spelers die een flinke reis hadden moeten maken. Gestart werd die avond met een groepsfase van 3 poules van 5 en 1 van 6 spelers waardoor het een druk programma werd die avond.  De deelnemers hadden er veel zin in en zo lag het wedstrijdtempo aardig hoog, mede ook dankzij veel hoge scores en mooie finishes. Uiteindelijk waren het Guido van Hoof, Patrick Morelissen, Anneke Kuijten, Michel van der Horst, Mark Brouwer, Davey van der Zande, Jaimy van Bavel en Wouter Vaes die zich voor de kwartfinales wisten te plaatsen. Jeugdspeler Ricardo Roks miste, ondanks 5 maximale scores, de boot evenals gerenommeerde namen als Braulio Roncero, Patrick Sterks en Oswin Streden die allen net te kort kwamen.

 

In de kwartfinales bleek al snel dat Patrick en Michel deze avond in de juiste vorm staken,  zij plaatsten zich dan ook op hun sloffen voor de halve finale waarbij ze gezelschap kregen van Mark en Wouter die vandaag sterk stond te spelen en met 4-2 van Anneke wist te winnen.Ook in deze rondwerd een speler met 5 maximale scores wist te produceren, Davy van der Zande, uitgeschakeld. In de halve finales nam Patrick Morelissen het  op tegen Mark Brouwer en Michel van der Horst speelde tegen “Team Dennis” man Wouter Vaes. Patrick kende geen genade voor Mark en pakte met 4-0 de winst. Michel had daarintegen zijn handen vol aan Wouter en wist zichzelf ternauwernood met een 4-3 overwinning te plaatsen voor de finale.

De finale tussen twee topspelers die komend seizoen beiden deel uit zullen maken van het SLN team Oranjebar 1 kon alleen maar een mooie partij worden zodat de aanwezige toeschouwers en spelers er eens goed voor gingen zitten. Patrick was deze avond echter niet te stoppen en beschikte over de meeste energie waardoor Michel, deze avond goed voor drie 100+ finishes, telkens achter de feiten aanliep en met 2-5 moest buigen voor de sterkste man van deze dag. Patrick Morelissen verdiende dankzij deze overwinning zijn eerste dagzege tijdens een Oranjebar Super Ranking en zal hopelijk meermalen in deze kwalificatiereeks terugkeren zodat we hem ook op de finaledag kunnen begroeten.

Uitslag van speeldag 1:

1. Patrick Morelissen

2. Michel van der Horst

3.  Mark Brouwer en Wouter Vaes.

De volgende  kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking XII wordt gespeeld op dinsdag 12 augustus 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands