WDF/BDO

Phil Nixon plaatst zich als laatste kwartfinalist op Winmau.

De laatste partij in de ronde voor een plaats bij de laatste 8 en tevens ook de allerlaatste partij van de avond werd gespeeld door een oud gediende en een nieuwkomer. Lakeside ruuner up van 2007, Phil Nixon, kwam uit tegen de speler die Geert De Vos uit het toernooi speelde, Sam Head. Een partij die ondanks het niveau toch spannende momenten had. Al was het maar voor de spelers en hun fans die de spanning door hun lichaam voelde stromen. En dan nog over de volle lengte van de partij waarin uiteindelijk de routine zegevierde.

Als een tornado gaat de jonge Sam Head van start en pakt de eerste leg en daarna met een 15 darter waarvan de laatste op dubbel 4 wint hij de eerste set.

Nixon mist 80 op dubbel 10 en ook de volgende 3 raken geen doel. Maar de storm is wat gaan liggen bij Sam en dan kan met de zevende dart Phil zijn eerste punt scoren. Maar Nixon zet de deur weer op een kier maar onder de druk op het podium blijft Sam Head veel missen 9 darts mis op een dubbel en dan geef je de leg weg Nixon op 2-0 en 1-1 in sets. Als we het niveau van de partij moeten weergeven zeggen de gemiddelden genoeg. Nixon op dat moment 20.13 en Head 24.67.

In 20 darts gaat de eerste leg van set 3 naar Sam Head. Maar Nixon met zijn ervaring speelt ondanks zijn lage spel niveau rustig verder en komt in de 2de gelijk en pakt ook de derde leg voor een 2-1 voorsprong.

Problemen met de dubbel kost Phil de eerste leg in set 4 en steelt Sam Head de eerste leg. Sam Head komt terug naar 2-2 met beter spel dan in de beginfase. En Sam gaat door hij is over zijn angst heen en komt met een 78 finish op voorsprong in de laatste set.

Zes matchdarts zijn niet genoeg en Phil komt op gelijke hoogte. Stand 1-1.  Nixon begint als eerste in de beslissende leg. En doet dat met 135. Na 9 darts komt Phil op 141 die teruggebracht  naar 48 waarvoor hij in de volgende beurt twee darts nodig heeft voor de partij eindstand 3-2 voor Nixon. Gemiddelden Nixon 24.43 – Head 25.40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands