PDC

Michael van Gerwen eerste Singapore Darts Master

mvg_whitlock-sing2014De finale van het eerste 2014 Singapore Darts Masters toernooi, een evenement uit de PDC World Series of Darts, is gewonnen met 11-8 door Michael van Gerwen. In deze finale tegen Simon Whitlock had Michael  een vliegende start en stond na 3 legs al met 3-0 voor. Whitlock is echter een laat bloeier en ook in deze partij kwam the Wizard langzaam opgang en wist voor de eerste pauze de achterstand tot 1 leg te verkleinen. Met de wetenschap dat Whitlock een echte ‘vastbijter’ is en nooit opgeeft bleef de partij spannend. Toch bleef Michael steeds het voordeel houden en stond bij de tweede pauze 6-4 voor en bij de derde break was het al 9-6.

Na  de derde break werd de 16de leg door Whitlock gewonnen en werd het 9-7 en in de 17de leg werd met een schitterende 170 finish van Michael de voorsprong weer op 3 legs gezet. De leg daarna wist Simon nog een keer een leg af te snoepen van Michael maar in de 19de leg werd de winnende dart door Michael gegooid en pakte daarmee de titel.

Eerder die dag in de halve finale had Michael zijn handen vol gehad aan James Wade die beter scoorde in de partij dan Michael. Ondanks het 104.94 gemiddelde van the Machine ging de winst van die partij toch met 11-9 naar Michael. In de andere halve finale tussen Whitlock en Chisnall kon “Chizzy” niet opnieuw voor een verrassing zorgen. Chisnall schakelde in de eerste ronde Taylor uit maar kreeg met 11-6 de kous op de kop van Simon.

Alle uitslagen op een rij:

SINGAPORE DARTS MASTERS        
Pos  Player   Player    score
1 Michael v Gerwen (1) Andy Hamilton 10 4
2 Peter Wright (4) James Wade 4 10
3 Phil Taylor  (2) Dave Chisnall 6 10
4 Simon Whitlock (3) Raymond van Barneveld 10 6
 Halve finale        
Pos  Player   Player    score
1 Michael v Gerwen (1) James Wade 11 9
2 Dave Chisnall Simon Whitlock (3) 6 11
 Finale        
Pos  Player   Player    score
1 Michael v Gerwen (1) Simon Whitlock (3) 11 8

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands