WDF/BDO

Kist en O’Shea uitgeschakeld in Frimley Green

adams_lwp_2014_01De eerste dag zonder voorronde wedstrijden want die zijn inmiddels allemaal gespeeld en rest ons nog enkele partijen om het schema voor de laatste 16 vol te maken. De middag begon met een kaskraker, de partij tussen Tony O’Shea en Martin Adams, maar voor het Nederlandse darts was natuurlijk de partij tussen de als tweede geplaatste James Wilson en Christian Kist de meest interessante partij van de dag. En meteen bij de eerste set schoven we naar de punt van de stoel want Kist zat goed in de partij en won op indrukwekkende wijze de eerste set.

Zat de verrassing er aan te komen? Was  Kist in staat om de man in topvorm, James, Jammie Dodger, Wilson, de regerend Zuiderduin Masters kampioen te kloppen? Het ging de goede kant op en in de tweede set was de darter uit Vroomshoop dichtbij een tweede set winst. Deze ging helaas naar Wilson die op stoom was en ook de twee er op volgende sets wist te winnen en zich daarmee plaatste voor de laatste 16.

Sensatie was er in de eerste match van de dag waarin O’Shea zonder één leg te winnen met 3-0 werd weggespeeld door Martin Adams. Een signaal voor dit toernooi?  Adams speelt ijzersterk na een kwakkeljaar is hij weer helemaal terug en hard op weg naar een mogelijke vierde titel.

In de tweede partij een knappe maar krappe zege van Scott Mitchell. In een zware strijd  tegen Paul Hogan wist ‘Scotty Dog’ in de tiebreak van de vijfde set de partij van Hogan af snoepen. Blij als een kind rende Scott van hetmitchell_lwp_2014_01 podium af om bij familie in de armen te vallen, zo blij was hij dat hij in deze zware partij overeind wist te blijven. In de slotpartij van de middag kreeg Jim Widmayer zijn moment door 1 set af te snoepen van de nummer 1 van de wereldranking, Stephen Bunting. Bunting naar de laatste 16 waar hij gaat spelen tegen Dave Prins.

 

hedman_lwp_2014_01Ook Deta Hedman gaf een duidelijk signaal af in de openingspartij van de avond tegen Lorraine Farlam. “The Dark Destroyer” is klaar voor de titel, een speelde ijzig kalm een zeer sterke partij die met 2-0 in sets werd gewonnen.

Dave Prins, de tegenstander van Bunting in de volgende ronde klopte Welshman, Jim Williams die als 16de geplaatst aan het toernooi deelneemt. Prins had weinig moeite met Williams die zich gedurende de partij zelfs verrekende bij een uitgooi op 81. Hij ging naar dubbel 18 waar hij dubbel 13 over had. Raakte de dubbel 18 en werd aanvankelijk als no score gecalled. Maar gelijk weer door de caller als check gecalled. De tweede referee voor het podium over ruled de caller op het podium en pakte Prins de leg. Eigenlijk het enige spectaculaire moment in de partij.

Glen Durrant deed wat van hem werd verwacht, hij klopte Mike Day uit Nieuw Zeeland met 3-0 in sets. Day speelde bij vlagen sterk en gaf zich niet snel gewonnen toch was hem een setwinst niet gegund door Durrant die het bij de laatste 16 moet opnemen tegen Alan Norris.

Hieronder de partijen van de tweede ronde volgens het officiële schema;

 Laatste 16        
Pos  Player   Player score  
1 David Prins (Eng) Stephen Bunting (1) (Eng)
2 Rick Hostra (Ned) Martin Atkins (Eng)
3 Wesley Harms (12) (Ned) Tony Eccles (Eng)
4 Gary Robson (13) (Eng) Robbie Green (4) (Eng)
5 Scott Mitchell (15) (Eng) James Wilson (2) (Eng)
6 Glen Durrant (10)(Eng) Alan Norris (Eng)
7 Geert De Vos (11) (Bel) Jan Dekker (6) (Ned)
8 R Montgomery (14)(Sco) Martin Adams (Eng)

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands