WDF/BDO

Geert De Vos moeizaam naar tweede ronde. Sprookje van Geerdink is voorbij

geerdink_lwp_2014_01Geert De Vos heeft de tweede ronde op Lakeside bereikt. Maar het was een moeizame partij tegen de Let Madars Razma die zich via de voorronde had geplaatst voor deze partij. De Vos zal zich een hoedje geschrokken zijn toen Madars de eerste set op overtuigende wijze binnenhaalde. Want het spel van Geert was verre van sterk te noemen en ook in de volgende sets ging het niveau op en neer. Gelukkig voor de Belg  werd ook het spel van zijn tegenstander wisselvalliger en dat beetje routine meer voor De Vos hield hem de volgende 3 sets overeind en wist hij toch nog de volgende ronde te halen.

Voor Geert is  te hopen dat zijn vorm de volgende partij weer als vanouds is want dan treft hij hij Jan Dekker en die steekt in zeer goede vorm. De openingspartij tussen Julie Gore uit Wales en de Noorse Rachna David was geen affiche voor het damesdarts. Gore nog nooit een match op Lakeside gewonnen was bloed nerveus net zo als haar tegenstander die op dit podium debuteerde. Iedereen haalde dan ook opgelucht adem toen Julie na twee hele lange sets de 2-0 scoorde.

In de laatste voorronde partij van dit toernooi was het de beurt aan Jeroen Geerdink om zijn kwaliteiten te tonen tegen de routinier Dave Prins. Prins bereikte voor de derde keer op rij het Lakeside podium via het play off toernooi en met zijn ervaring wist hij Geerdink met 3-o te kloppen. Geen onverdienstelijk spel van de speler uit Almelo die in tegenstelling tot veel andere spelers in razend tempo zijn darts richting het bord liet gaan. Helaas ging het voor hem op beslissende momenten net even anders dan gepland.

In een zeer spannende partij slotpartij heeft de Schot Ross Montgomery de tweede ronde van de Lakeside bereikt. The Boss had zijn handen vol aan de Ier Michael Meany die via de voorronde in deze match was beland. En de jonge Ier maakte het de Schot erg lastig en pakte brutaal de eerste set. Tweemaal succes is er dan voor Montgomery die met 3-1 en 3-0 twee sets op rij wint. Op zijn beurt krijgt Ross dan de vierde set met 3-0 om de oren en volgt er een spannende vijfde set.

Zeker als het na twee legs 1-1 staat na voorsprong voor Meaney. Zal het dan opnieuw gebeuren en valt er weer een geplaatste speler buiten de mand. Montgomery gaf hierop in twee legs het antwoord; Voorlopig nog niet want met een break en behoud van zijn eigen leg zet hij de eindstand op 3-2

Nog zes wedstrijden in de eerste ronde te gaan met op dinsdagmiddag de kraker Adams – O’Shea

Foto’s (C) Tiptoppics – Engeland

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands