WDF/BDO

Benito van de Pas opnieuw gegrepen door eerste ronde spook

eccles_lwp_2014_01Voor de derde keer op rij is Benito van de Pas er niet in geslaagd de tweede ronde van het Lakeside World Pro te halen. Dit keer was jan Dekker hem met 3-0 in sets de baas. Benito die in 2012 op dit podium debuteerde deed het dat jaar stukken beter tegen Alan Norris en ook in 2013 tegen Darryl Fitton was hij op de goede weg maar verloor net zoals 2012 met 3-2 in sets. Vandaag geen set weten te winnen als was hij er wel dichtbij. Jan Dekker liet echter niet de kaas van zijn brood eten en wist op de moeilijke momenten wel de dubbel te vinden. Ook scorend ging het Jan beter af  dan Benito al zijn de gemiddelden van 27.87 ( Jan) en 25.82 ( Benito ) nu niet om over naar huis te schrijven.

Opvallend was het grote aantal bouncers voor Benito in deze partij. Een euvel wat wel vaker bij hem is te zien. Wat de oorzaak is? Zijn manier van gooien, of toch de druk, wie het weet mag het zeggen.

Aan het begin van de middag ging de mogelijke kraker tussen Tony Eccles en Darryl Fitton ook als een nachtkaars uit. Fitton kwam niet goed in de wedstrijd en dat kostte hem de partij. Eccles was scherp op de juiste momenten en wist in vier sets de tweede ronde te bereiken.

In de tweede partij van de middag leek Paul Hogan zonder een set af te staan de Tsjech Karel Sedlacek te kloppen. Maar Sedlacek speelde een sterke derde set die hij opnaam wist te zetten. Helaas voor deze debutant viel in de volgende set het doek  en gaat routinier Paul Hogan naar de eerste ronde waarin hij uitkomt tegen Scott Mitchell.

Foto’s (C) Tiptoppics – Engeland

error: © Prodarts Europe - the Netherlands