PDC

Beslissingen voor groep E t/m H van Grand Slam of Darts vallen vanavond

Na de laatste fase poulewedstrijden voor de groepen A t/m D met een verassende uitschakeling van Simon Whitlock door Dean Winstanley, de fraaie overwinning van Scott Waites op Phil Taylor en de merkwaardige partij tussen Michael van Gerwen en Ted Hankey maken we ons op voor de laatste speelavond van de eerste ronde van het Grand Slam of Darts. De groepen E tot en met H spelen hun laatste wedstrijd en bij de spelers die vanavond in actie komen ook Raymond van Barneveld, Christian Kist en Wesley Harms. Voor Christian is het al zeker dat hij de volgende ronde heeft bereikt, voor de overige twee is winnen een must.

In groep E moet O’Shea zijn partij winnen van John Part. Beiden hebben 2 punten en gaat de winnaar door naar de laatste 16. Of dit als eerste of tweede in de poule wordt hangt af van de partij tussen Anderson en Lewis. Wint Anderson dan blijft deze eerste.

In groep F is het heet onder de voeten van Paul Nicholson. Zowel hij als Brendan Dolan hebben 2 punten. Dolan speelt tegen Bates en wordt geacht deze partij te gaan winnen.  Nicholson moet ook winnen van Hamilton en zorgen dat hij de leg voorsprong op Dolan vasthoudt. Het zijn er nu 3, maar zeg nooit nooit.

In groep G heeft Wesley Harms de zware taak te winnen van de ’taaie’ Martin Phillips. Mocht hij verliezen dan is het te hopen met weinig verschil omdat dan mocht Terry Jenkins van Wes Newton verliezen het leg verschil de doorslag geeft. Wint Jenkins en ook Harms wint, dan zijn de gewonnen legs ook erg belangrijk.

Christian Kist in groep H heeft met 4 winstpunten en een legsaldo van plus 5 al een plek in de tweede ronde. Raymond met plus 4 legs en 2 matchpunten heeft de beste uitgangspositie voor een tweede plek in de poule, maar door te winnen van Wayne Jones is dit meer dan zeker. Verliest hij en Mark Walsh wint van Kist dan is Raymond uitgeschakeld. Verliezen zowel Raymond en Walsh  dan is er geen vuiltje aan de lucht voor Raymond die 8 legs voor staat op Walsh

Hieronder het schema voor vanavond.

Gr Speler / Player Uitslag
E Adrian Lewis  
Gary Anderson  
F Brendan Dolan  
Barrie Bates  
G Wesley Harms  
Martin Phillips  
H Raymond v Barneveld  
Wayne Jones  
E John Part  
Tony O’Shea  
F Andy Hamilton  
Paul Nicholson  
G Wes Newton  
Terry Jenkins  
H Christian Kist  
Mark Walsh  

Foto’s bij dit verhaal (C) Lawrence Lustig – PDC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands