PDC

Grand Slam of Darts slotavond eerste ronde – Kist 4de Nederlander bij laatste 16

Na vanavond zijn de kaarten geschud voor de finalewedstrijden van het Grand Slam of Darts in het Engelse Wolverhampton. Nog acht wedstrijden staan op het programma voor de groepen E tot en met H en als die zijn gespeeld zijn de namen bekend van de spelers die verder gaan bij de laatste 16. Van de eerste 4 groepen zijn de spelers al bekend. Dean Winstanley speelt tegen Arron Monk, Mervyn King treft Kevin Painter en Michael van Gerwen speelt tegen Phil Taylor. De vierde match is die tussen Scott Waites en Robert Thornton en acht spelers komen er hier nog bij.

Zo goed als zeker is dat Christian Kist 1 van deze acht spelers zal zijn  die er nog bij komen. Hij heeft maar 1 leg nodig om verder te gaan. Voor Wesley Harms en Raymond van Barneveld blijft het nog spannend.  Hieronder leest u korte informatie over de gespeelde wedstrijden van vanavond.

Mark Walsh – Christian Kist 5 -4

In deze partij mag één ding niet gebeuren, een ‘white wash’ voor Christian Kist. Iedere andere uitslag houdt hem niet uit de tweede ronde. En Christian maakt aan al die illusie van Mark Walsh gelijk al een eind door hem in de eerste leg te breken en 1-0 voor te komen. Een formaliteit als Walsh terug breekt en de stand 1-1 wordt.  Bij vlagen een interessante score maar tot nu toe is het niveau van deze partij laag. Een 124 finish van Walsh met Kist wachtend voor 8 en een breek brengt wat leven in de brouwerij. Ook een 164 finish van Walsh maakt de partij de moeite waard hij brengt de stand hiermee op 3-2 voor hem.In leg zes komt Kist gelijk maar mist dan teveel dubbels voor een 3-4 voorsprong.Een beslissing leg voor de eer nadat Kist 4-4 maakt. De eer krijgt Walsh die met dubbel 4 de partij winnend afsluit.

Wes Newton – Terry Jenkins 5 – 2

Bij deze match is niemand gebaat bij een 5-2 uitslag want anders gaan 3 spelers in deze groep G een 9 darts shoot out doen. Newton begint in deze partij  en pakt met een mazzeltje de eerste leg. Dan breekt Newton Jenkins in de tweede leg waarin hij tweemaal een 180 laat noteren. Met de wetenschap dat hij nu 5 legs op rij winnen moet wint Jenkins leg 3 voor 2-1. In de vierde leg de verlossing voor Wesley Harms want Newton maakt 3-1 en wat er nu ook gebeurd Wesley gaat door naar de laatste 16. Plichtmatig gooit Jenkins dan zijn darts komt 4-1 achter en na een 78 finish nog terug naar 4-2. In leg 7 is het over en uit als Newton 5-2 maakt en hij als groepswinnaar de volgende ronde bereikt.

Andy Hamilton – Paul Nicholson 5-4

Voor Paul Nicholson is de opdracht winnen maar voorlopig is het eerste punt voor Hamilton.Dan vindt Andy de finish niet voor een break en komt Nicholson terug naar 1-1. Met de darts wordt het 2-1 en na een aantal missers voor de winnende dubbel door beide heren maakt Hamilton 3-1. Nicholson mag nu geen leg meer verliezen anders is het over en uit. In leg 5 maakt hij er dan 3-2 van en komt na een matige leg van beide kanten op 3-3.
In de zevende leg gooit Hamilton dan de droom van Paul  aan diggelen want hij maakt 4-3 en daardoor gaat Brendan Doaln naar de volgende ronde. Nicholson geeft de moed niet op en komt naar 4-4. Hamilton gooit echter een 104 finish in de negende leg voor 5-4 en is ook die glorie Nicholson niet gegund.

John Part – Tony O’Shea 5 – 4

Voor beide spelers gedlt 1 ding, de winnaar is door naar de volgende ronde. O’Shea begint de match en met de darts wordt het 1-0. Part komt sterk terug in de tweede en breekt O’Shea daarna in de derde voor 2-1 voor. Tony heeft dan wat pech op de dubbel en komt 3-1 achter.O’Shea komt dan sterk terug wint zijn eigen leg en breekt in leg zes terug voor 3-3. Ook de zevende leg wint O’Shea die dan nog maar 1 leg nodig heeft.O’Shea mist dan 2 matchdarts na ruime ruime missers op tops van Part die dat in de volgende beurt herstelt en de stand recht trekt naar 4-4. Het drama voltrekt zich voor O’Shea in de negende leg waar hij een 91 finish niet uitkrijgt en Part dan 72 voor de partij uitgooit. Part door naar de laatste 16.

Wayne Jones – Raymond van Barneveld 5- 2

Raymond die de parij begint krijgt in de eerste beurt al gelijk een 180 van Jones om de oren en staat Jones na 9 darts op een 118 finish. Die vindt Jones niet gelijk maar een beurt later is de eerste break een feit.
Met de darts wordt het dan 2-0. Dan eindelijk het eerste punt voor Raymond in leg 3 met een 91 finish en ondanks opnieuw dubbel maleise breekt Raymond terug voor 2-2. Raymond gelooft er in en wint vervolgens leg 5 en leg 6 voor 4-2 voor.Met het leg voordeel haalt hij dan de partij binnen en zo  plaatst Raymond zich bij de laatste 16

Wesley Harms – Martin Phillips 5 – 2

Een belangrijke partij voor Wesley die met 1 gewonnen partij nog niet zeker is van de tweede ronde. Routinier Martin Phillips wint de eerste leg waarin hij was begonnen maar Wesley slaat terug door zijn eigen leg te houden en met een 76 finish er gelijk een break aan toe te voegen. Maar dan vergeet hij Phillips af te straffen in de vierde leg en komt Martin weer langszij. Door twee sterk gespeelde legs komt Wesley dan op 4-2 en komt de volgende ronde aardig in zicht. Ook de zevende leg wint Harms maar is nog niet door naar de volgende ronde. Hij komt namelijk op 4 punten en plus 3 legs. Alles hangt nu af van de partij tussen Jenkins en Newton. Wint Jenkins met 5-2 dan staan er 3 spelers gelijk in de poule. Iedere andere uitslag is alleen maar goed voor Wesley

Brendan Dolan – Barrie Bates  5 – 0

De 5-0 overwinning van Brendan Dolan op Barrie Bates was een te verwachten uitslag. Bates had tot deze partij slechts 2 legs gewonnen en op veel beter werd er voor deze match niet op gerekend. Dolan komt door dezze overwinning op 4 punten en plus 4 legs. Het zal dus hard werken worden voor Paul Nicholson om de volgende ronde te halen.

Adrian Lewis – Gary Anderson  5-4

Een partij die constant gelijk op ging. Kanttekening is de 147 finish van Adrian Lewis in de zevende leg op demonstratie wijze, trippel 19, tops en bulls eye gevolgd door een 130 finish van gary Anderson in de achtste leg. In de negende leg vindt Lewis als eerste de dubbel waarmee hij zijn eerste toernooi zege boekt. Anderson is door naar de volgende ronde maar moet wachten op de partij O’Shea tegen Part om te weten of hij eerste of tweede wordt in de poule.

Hieronder het schema voor vanavond met de uitslagen:

Gr Speler / Player Uitslag
E Adrian Lewis  5
Gary Anderson  4
F Brendan Dolan  5
Barrie Bates  0
G Wesley Harms  5
Martin Phillips  2
H Raymond v Barneveld  5 
Wayne Jones 2
E John Part  5
Tony O’Shea  4
F Andy Hamilton  5
Paul Nicholson
G Wes Newton  5
Terry Jenkins
H Christian Kist  
Mark Walsh  

 

Foto’s bij dit verhaal (c) Lawrence Lustig – PDC

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands