PDC

Vier Nederlanders over in de strijd voor Grand Slam of Darts titel – van Gerwen heeft meer ‘Power’

Vanavond gaat de tweede ronde van het Grand Slam of Darts toernooi van start. De laatste 16 overgebleven spelers uit de poule ronde spelen verder in een direct knock out fase best of 19 legs. Dit voor een plaats bij de laatste 8 daar loopt het aantal legs op naar best of 31. Tussen de 16 overgebleven spelers nog 4 Nederlandse deelnemers, Michael van Gerwen die vanavond al in actie komt tegen Phil Taylor en morgen Christian Kist die het moet opnemen tegen Wes Newton en Raymond van Barneveld speelt tegen Wesley Harms. Zoals het cliché luidt zijn we dus al zeker van een Nederlander bij de laatste 8. Wie of dat gaat worden weten we morgen.Maar er zijn natuurlijk meer kansen. Gezien de vorm van Michael van Gerwen is een overwinning op Taylor mogelijk en ook Christian Kist kan tegen Wes Newton de partij winnen. Voor vanavond 4 wedstrijden en op vrijdag 16 november de laatste 4 in de tweede ronde.

Hieronder het overzicht van de wedstrijden in de tweede ronde.

   Laatste 16        
Pos  Player   Player score  
1 Scott Waites Robert Thornton  10  8
2 Michael van Gerwen Phil Taylor  10  5
3 Dean Winstanley Arron Monk  10  5
4 Mervyn King Kevin Painter  5  10
5 John Part Brendan Dolan    
6 Andy Hamilton Gary Anderson    
7 Wes Newton Christian Kist    
8 Raymond v Barneveld Wesley Harms    

Scott Waites – Robert Thornton  10 – 8

Een schitterend sluitstuk van de avond. Je zou bijna denken dat na de voorgaande partij tussen Michael van Gerwen en Phil Taylor het niet meer mooier zou kunnen. Maar niets is minder waar want ook de parij tussen Waites en Thornton was om je vingers bij af te likken. Tot 8-8 ging het zo goed als gelijk op alleen in leg 8 nam Waites een 5-3 voorsprong die in het beeld van de wedstrijd werd weggewerkt door Robert Thornton. In de 17de leg komt Scott dan op 9-8 en maakt de klus met een 120 finish af. Scott Waites is nu de tegenstander van Michael in de kwartfinale. An other thriller to come

Michael van Gerwen – Phil Taylor  10 – 5

Darts van de bovenste plank met twee heren die in de eerste vijf legs elkaar geen duimbreed toegeven. Pas in de volgende vijf legs breekt van Gerwen Taylor voor een 6-4 voorsprong en die geeft hij niet meer uithanden. Sterker nog hij dendert door naar 8 -4 voordat Phil instaat is het dartsgeweld van Michael een keer te doorbreken. Maar daarna is het over en uit voor Phil die wel kansen had om in te lopen maar het dan op de dubbels liet afweten. Maar een partij om van te watertanden. Michael gooit een gemiddelde van 108.38 en laat 7 keer een 180 noteren, Phil gooit 104.89 maar heeft geen enkele 180 wel 1 maal een 177.

Mervyn King – Kevin Painter  5 – 10

Vanaf begin af aan controleert Painter de partij. King laat het te vaak afweten op de dubbels en staat bij de tweede pauze al 3-7 achter. Na deze pauze een kleine opleving van Mervyn die nog twee legs erbij kan scoren die echter Painter niet extra druk bezorgen in de 15de leg is 32 de te maken finish voor Painter die hiermee de kwartfinale bereikt waarin hij uitkomt tegen Dean Winstanley.

Dean Winstanley – Arron Monk  10 -5 

In de begin fase veel missers op de dubbel hierdoor gaat de eerste break van de match in met 3-2 voor Winstanley in plaats van 4-1. Naar mate de wedstrijd vordert trekt Winstanley de match naar zich toe en met een ruime 10 – 5 plaats hij zich voor de kwartfinale.

 

Foto’s bij dit verhaal (C) Lawrence Lustig – PDC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands