PDC

Laatste poule wedstrijden A t/m D Grand Slam of Darts – Overzicht van vanavond

De spelers ingedeeld in de poules A tot en met D spelen vanavond hun laatste wedstrijd van deze poule fase. In enkele groepen is het nog best spannend en is de kans dat er gerekend moet worden of een 9 darts shout out moet worden gestart aanwezig.  3 Nederlanders komen vanavond nog in actie, Jan Dekker, die als eerste begint, dan Co Stompé en als laatste Michael van Gerwen in een kraker tegen Ted Hankey. Hieronder  korte wedstrijdverslagen van de vanavond gespeelde wedstrijden.

Michael van Gerwen – Ted Hankey  5 – 0  gemiddelden van Gerwen 90.54 – Hankey  59.67

We moeten het woord climax maar niet meer gebruiken in de aankondiging van een partij. Zitten we allemaal op de punt van de stoel klaar voor de partij van Gerwen tegen Hankey wil je na 1 leg al dat de partij is afgelopen vanwege wat er te zien is. Een ogenwrijvende Hankey die het bord niet meer vinden kan en in de beginfase daarmee ook het spel van Michael beïnvloed. Maar Michael kan zich ervoor afsluiten en speelt zijn spel op zijn bekende manier. Maar de tegenstand is weg en ergens begrijp je dan niet dat er even naar het oog gekeken wordt. Jammer maar helaas maar de match van de avond is het dus niet geworden. Michael wint met 5-0, Hankey is uitgeschakeld en krijgt nu alle tijd naar zijn oog te laten kijken.

Dean Winstanley – Simon Whitlock  5 – 1

Sensatie en hoogstaand darts van Dean Winstanley in zijn partij tegen Simon Whitlock. Winstanley had nog niet echt indruk gemaakt de eerste twee wedstrijden, maar daar bracht hij in deze partij verandering in. Moet wel zeggen dat zijn tegenstander Whitlock hier ook aan meewerkte want zijn spel niveau was nu niet om over naar huis te schrijven. Na een 3-0 voorsprong leek het of Simon wakker was geworden en gooide in de vierde leg tweemaal een 180 maar miste de zevende trippel. Toch ging de leg naar Simon die in de volgende leg heel even zijn vorm leek te hebben gevonden. Maar het bleef bij heel even en denderde Dean onverstoorbaar verder naar een 5-1 overwinning waarmee the Wizard werd uitgeschakeld in groep C

Scott Waites – Phil Taylor  5 – 2  gemiddelden Waites 103.89 – Taylor  95.63

Een magistrale overwinning van Scotty2Hotty, Scott Waites die eigenlijk de hele wedstrijd de regie in handen had. Waites die de match begon hield zijn leg voor 1-0 waarna Taylor met een prachtige 164 finish langszij kwam. Daarna zakte het spel van Taylor wat in en Waites daarentegen was superieur. Van 2-1 liep hij uit naar 4-1 voordat the Power iets terug kon doen (4-2) maar in de zevende leg was Scotty opnieuw super en scoorde het laatste punt voor deze glansrijke overwinning en de eerste plek in de poule.

Mervyn King – James Wade   5 – 2  gemiddelden King 98.01  – Wade 93.09

Ook een partij met mogelijkheden voor beide speler. James Wade moest dan winnen met 5-2  en King moest de schade beperkt zien te houden. In de beginfase was er nog licht aan de horizon voor Wade maar naarmate de partij vordere nam King die zeer goed en geconcentreerd speelde het heft in handen en won uiteindelijk met 5-2.

Robert Thornton – Steve Beaton 5 -4

Een schitterende en bijzonder spannende wedstrijd tussen deze twee spelers uit groep Bij een 5-1 overwinning lagen er nog kansen voor Beaton en daar heeft hij hard voor gevochten. Maar tegenstander Robert Thornton was ook scherp en zo hielden de mannen elkaar gedurende de wedstrijd in evenwicht In de negende en beslissende leg mist Robert eerst een matchdart en Beaton zelfs 3. Daarna gooit Robert de winnende dubbel en is hij zo goed als zeker van de volgende ronde.

Kevin Painter – James Hubbard 5 -3

Dankzij een 121 finish van Kevin Painter in de derde leg waarmee hij met een break  op 2-1 terug wist te komen wist the Artist stukje bij beetje de partij in handen te nemen. Na die break liep Painter uit naar 4-2 voordat James Hubbard weer iets terug kon doen (4-3) Maar in de 8ste leg maakte Painter de klus af en zal hij ongeduldig de partij tussen Dean Winstanley en Simon Whitlock gaan bekijken om er zeker van te zijn dat hij doorgaat.

Mark Webster – Co Stompé   2 – 5

In de partij er na van Mark Webster was er nog een kleine kans voor Co indien hij een white wash kon maken. En in het begin zag het er allemaal goed uit want Co nam een 3-0 voorsprong. Daarna even een verslapping waarvan Mark profiteerde en naar 3-1 terug kwam. Nu was er alleen nog de kans op een derde plek in de poule voor Co en bij 4-1 was die plek in zicht. Helaas liep het niet meer en won Mark de zedse leg en bleef Co laatste in de poule. Wel won hij als pleister op de wond de partij maar dat is alleen gunstig voor Scott Waites die bdaardoor weet dat ondanks de uitslag hij door is naar de volgende ronde.

Arron Monk – Jan Dekker  5 – 1

Voor Jan Dekker zit het toernooi er op. Jan verloor met 5-1 van PDC jeugdspeler Arron Monk en hiermee komt het totaal aantal gewonnen legs van Jan gedurende dit toernooi op 3. Geen enkele ronde had Jan zijn vorm te pakken en is het voor hem enigszins een trieste afgang van dit podium. Door de overwnning van Monk zien we Arron terug in de volgende ronde. 

De wedstrijduitslagen: 

Gr Speler / Player Uitslag
D Jan Dekker  1
Arron Monk  5
A Mark Webster  2
Co Stompé  5
C Kevin Painter  5
James Hubbard  3
B Robert Thornton 5
Steve Beaton 4
D James Wade 2
Mervyn King
A Phil Taylor 2
Scott Waites 5
C Simon Whitlock 1
Dean Winstanley 5
B Michael v Gerwen 5
Ted Hankey 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands