WDF/BDO

Zuiderduin Masters 2012 heren titel gewonnen door Stephen Bunting

In de lijn van zijn successen dit jaar heeft Stephen Bunting opnieuw een groot evenement op zijn erelijst toegevoegd. Stephen enkele maanden geleden tot Winmau World Master gekroond heeft vandaag de finale van het Zuiderduin Masters wereldtop dartstoernooi gewonnen. Op heel indrukwekkende wijze want ’the Bullet’ zoals zijn bijnaam luidt stond geen set af aan tegenstander Alan Norris. En dat ondanks dat Alan het hele toernooi sterk heeft gespeeld. Alan scoorde tot tweemaal toe een 170 finish waarmee hij de prijs voor de hoogste finish in de wachtsleepte. Maar de zes door hem gewonnen legs in een best of vijf sets is een magere score.


Een partij op hoog niveau met een dartgemiddelde van 32.54 door Stephen Bunting gegooid tegen 30,89 voor Alan ‘Chuckie’ Norris.
Eerder deze dag werd de finale van het allereerste Zuiderduin Masters International Youth 2012 Tournament met overmacht gewonnen door Quin Wester uit Apeldoorn. Met 2-0 in sets won Quin van het Belgische dartstalent Kenny Neyens.
Regerend Lakeside World Professional Darts Ladies Champion Anastasia Dobromyslova won door haar grotere podium ervaring in de derde set van Aileen de Graaf die daarmee voor de tweede keer op rij runner up werd in de damesfinale.
Uitslagen kwartfinale:

Alan Norris – Rick Hofstra  3 – 1

Jeffrey de Graaf – Ross Montgomery  2 – 3

Tony O’Shea – Scott Mitchell  1 – 3

Remco van Eijden – Stephen Bunting  0 – 3
Halve finale:

Alan Norris – Ross Montgomery 3 – 0

Scott Mitchell – Stephen Bunting 1 – 3
Finale:

Alan Norris – Stephen Bunting  0 -5
Jeugdfinale:

Quin Wester – Kenny Neyens  2 – 0
Damesfinale:

Aileen de Graaf – Anastasia Dobromyslova  1 – 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands