WDF/BDO

Zondagmiddag sessie op Lakeside verloopt volgens verwachting

fitton_01Geen verrassingen tijdens de wedstrijden die zondagmiddag werden gespeeld voor het BDO Lakeside World Porfessional Darts Championship 2015. In de eerste partij speelde Darryl Fitton tegen Paul Jennings, inzet een plek bij de laatste 16. Fitton begon sterk aan de partij de scores waar prima alleen het “dubbels spook” zat hem dwars en zodoende verliep de partij stroever dan hij had gehoopt. Maar ook Jennings had problemen met de dubbels, heel veel problemen zelfs en dat kostte Jenno een plek in de volgende ronde. Ondanks dat het niet vlekkeloos verliep voor the Dazzler zei hij na afloop toch zeer zelfverzekerd op het podium te hebben gestaan, en dat was jaren niet voorgekomen.

Anastasia Dobromyslova rekende in twee sets af met Irina Armstrong, een Russin die sinds enige jaren de Duitse nationaliteit heeft aangenomen. En Irina scoorde zeer goed maar ook zei had “double trouble”. Daardoor vergooide ze een kans om de eerste set te pakken na een 2-2 gelijke stand. Dit werkte door in de volgende set die met 3-1 naar de 3 voudig titelhoudster ging en ze op koers ligt voor een mogelijke nieuwe titel.

Ross Montgomery rekende af met Lakeside debutant Pip Blackwell  die ondanks zijn betere gemiddelde toch ten onder ging. Na een 2-0 achterstand kwam hij in een set die gelijk op ging terug naar 2-1 maar met 3-0 in de vierde set klaarde ’the Boss’ de klus en is door naar de laatste 16.

Brian Dawson die via het kwalificatietoernooi dit podium bereikte is de nieuwe tegenstander van Jeffrey de Graaf in de eerste ronde. Dawson klopte voor een plek in de eerste ronde de Japanner Seigo Asad met 3-1. Het leek geen makkelijke klus na de 3-2 overwinning van de Japanner in de eerste set maar Dawson corrigeerde dit snel en won drie sets op rij waarin hij maar 2 legs af moest geven.