WDF/BDO

Michel van der Horst en Scott Mitchell gaan door het oog van de naald

mvdhorst_01Gisterenavond tijdens de tweede sessie in de eerste ronde van het Lakeside World Professional Darts Championship in het Engelse Frimley Green zat er zowel bij Michel van der Horst als Engelsman Scott Mitchell een engeltje op hun schouder. Michel van der Horst, die als eerste van de avond sessie aan de beurt was speelde in de voorronde tegen de Canadees David Cameron. En het leek en gelopen race want na twee sets stond Michel 2-0 voor en 1 set verwijderd voor een plek in de eerste ronde tegen Jamie Hughes. Het werden echter razend spannende momenten vanaf dat moment voor Michel die zijn voorsprong uit handen gaf en aan de vijfde en beslissende set spelen moest.

Die set gaat na een 2-2 stand over in een tie-break omdat er je met 2 legs verschil moet winnen in die beslissende set. Bij 3-3 weet Michel echter onder de druk toch goed te presteren en pakt met 5-3 de laatste set en is door naar de eerste ronde.

Australiër Eddie Sims overleefde de voorronde niet. In de derde match van de avond was debutant op dit podium, de Belg Cedric Waegemans een maatje te groot voor hem. In vier sets die allemaal eindigden in 3-1 en alleen de eerste set door Sims werd gewonnen plaatste de Belg zich voor de eerste ronde waarin hij moet opnemen tegen Gary Robson.

Tussendoor werd er een damespartij gespeeld. Twee Engelse dames, Zoe Jones en Sarah Brent speelden voor een plek in de kwartfinale, en deze plek werd met 2-0 gewonnen door Zoe Jones.

In de slotpartij van de avond speelden Scott Mitchell en Tony O’Shea tegen elkaar. Dit werd een spannende partij waarin beiden kans hadden op een een plaats bij de laatste 16. O’Shea begon sterk en pakte de eerste set met 3-0 maar werd met dezelfde cijfers de set erop weer terug gepakt. Ook de volgende sets gaan om en om en in de vijfde en laatste set heeft Mitchell de beste kansen maar mist de winnende dubbel bij een 2-1 voorsprong in die set.

Uiteindelijk loopt het ook hier uit naar een tie break en wederom houden de mannen elkaar in evenwicht zodat na 10 legs Nick Rolls de spelers op de bull laat gooien voor de ‘sudden death leg’ O’Shea begint deze leg maar benut het voordeel niet Mitchell vindt als eerste de winnende dubbel en is daarmee door naar de laatste 16.

Uitslagen zaterdagavond  3 januari 2015 –  aanvang 19:30 uur

David Cameron  –  Michel van der Horst (voorronde)  2 – 3

Zoe Jones  – Sarah Brent  (damestoernooi )  2 – 0

Eddy Sims  –  Cedric Waegemans (voorronde)  1 – 3

Scott Mitchell  –  Tony O’Shea  3 – 2

 

Programma voor vandaag

Zondagmiddag  4 januari 2015 –  aanvang 14:00 uur

Darryl Fitton  – Paul Jennings

A. Dobromyslova – Irina Armstrong (damestoernooi)

Ross Montgomery  – Pip Blackwell

Seigo  Asada  –  Brian Dawson (voorronde)

 

Zondagavond  4 januari 2015 –  aanvang 19:00 uur

Karel Sedlacek  –  Paul Coughlin (voorronde)

Lorraine Winstanley  –  Sharon Prins (damestoernooi)

Mike Day  –  Jeff Smith (voorronde)

Scott Waites  –  Sam Hewson

 

Foto (C)  Evert Zomer – 2015

 

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands