PDC

PDC WK finale zonder Nederlanders

wk_2014_anderson_vgerwen_01Helaas het mocht niet zo zijn. Zowel Michael van Gerwen als Raymond van Barneveld moesten gisteren het strijdperk van het PDC William Hill World Darts Championship verlaten. Michael die als eerste zaterdagavond speelde tegen Gary Anderson werd totaal overklast door een ontketende Anderson. Alles lukte bij Anderson, goede scores en zoals uit de statistieken blijkt een finishpercentage van 50%. Het verschil was al zichtbaar in de eerste set die met 3-1 naar Anderson ging, van Gerwen pakte dan nog wel in vijf legs de tweede set maar daarna gingen twee sets op rij naar de Schot voor een 3-1 voorsprong. Knap vocht Michael met een 3-0 in set vijf en 3-2 in set zes terug en even leek het erop dat de Brabander het roer over zou nemen in die partij.

Maar het liep niet bij Michael, noch op de scores noch op de dubbels, en dat werd hem noodlottig. De volgende 3 sets won Anderson met 3-2, 3-1 en 3-2 en kan zich opmaken voor een finale tegen Taylor.

Taylor klopte namelijk op zeer indrukwekkende wijze onze landgenoot Raymond van Barneveld. Na de wat onzekere partij van Taylor gisteren tegen Vincent van der Voort nam hij in deze partij alle twijfels over hem weg. Hij stond er met zijn oude vertrouwde scherpte en gave op het juiste moment toe te kunnen slaan. De basis werd gelegd in de eerste twee sets die met  3-2 en 3-1 door Taylor werden gewonnen. Een krachtige 3-0 overwinning in set 3 door Raymond gevolgd door een 3-1 winst in set 4 voor 2-2 gaven de burger moed maar dit was voor Phil het signaal om over te schakelen op de “Taylor mode”.

Vier sets op rij won Taylor met in de vijfde set nog kansen voor Raymond bij een 2-2 stand in die set maar met 13 darts trek Taylor ook deze set naar zich toe en deelt daarmee de genadeklap uit aan Raymond die vervolgens met 3-0 en 3-1 de eindstand op 6-2 ziet springen en ook voor hem het toernooi voorbij is.

Vanavond 21:15 de grote finale tussen Gary Anderson en Phil Taylor. In een best of 13 sets gaan deze twee giganten de strijd aan om de titel en het daarbij behorende prijzengeld van £ 250.000,= Wie gaat er met de titel vandoor? Wordt het de 17de titel voor the Power of de eerste WK titel voor the Flying Scotsman?