WDF/BDO

‘Rookie” Razma klopt Winmau World Master Phillips op het wereldpodium van Lakeside

madars_01Ook sensatie op het BDO Lakeside World Professional Darts Championship 2015. Het toernooi dat om 14:00 uur hedenmiddag van start is gegaan werd in de laatste match van de middag getrakteerd op een verrassing. Debutant op het wereldpodium, de Let Madars Razma klopte namelijk niemand minder dan Winmau World Master 2015, Welshman Martin Phillips. De 26 jarige spelers was veruit de betere in deze wedstrijd en klopte dartsveteraan Phillips met hoge scores en snelle finishes. Een regelrechte sensatie omdat na het behalen van de Winmau titel Martin Phillips werd getipt als de mogelijke nieuwe Lakeside kampioen.

Die vlieger gaat niet meer op en zijn we benieuwd hoe het vervolg wordt van de Let die mogelijk in de tweede ronde op Jeffrey de Graaf stuit. De dag begon met een partij uit de voorronde, de Zweed Peter Sajwani tegen Engelsman Sam Head. Op papier een goede kans voor Head zich te plaatsen voor de eerste ronde maar de Zweed had andere plannen en klopte Head met 3-0 in sets.

Jan Dekker kan de koffers ook gaan pakken want hij werd met 3-1 geklopt door Martin Adams die voor de 22ste keer op rij aan de Lakeside World Pro mee doet. Een match met een volgens ons beeld zeer onrustige Jan Dekker die zeker in de beginfase de rust in zijn spel aan het zoeken was. Adams pakt de eerste set maar Jan komt terug, sterk terug en na 1-1 in sets ligt de winst in de derde set voor Jan voor het grijpen maar mist dan 6 darts op de dubbel.

Dit zet Jan weer in de “twijfelmode” en zakt het spel terug naar een dramatisch niveau want Jan uiteindelijk de match kost.

In de herhaling van de damesfinale van vorig jaar maakten Deta Hedman en Lisa Ashton propaganda voor damesdarts. Een partij om van te smullen met een 152 finish van Deta Hedman en een 156 finish van Lisa Ashton flinke scores en opnieuw een overwinning voor Lisa Ashton. Zij won met 2-1 in sets.

Uitslagen zaterdagmiddag  3 januari 2015 –  aanvang 14:00 uur                    

Peter Sajwani   –  Sam Head ( voorronde )  3 – 0

Martin Adams   –  Jan Dekker   3 – 1

Deta Hedman  – Lisa Ashton (damestoernooi)   1 – 2

Martin Phillips   –  Madars Razma   0 – 3

Vanavond speelt Michel van der Horst de openingspartij tegen David Cameron en in de derde partij van de avond komt de Belg Cedric Wagemans in actie tegen Eddie Sims. De avond wordt afgesloten met een kraker, Scott Mitchell tegen Tony O’Shea

 

Foto (C)  Evert Zomer 2015

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands