WDF/BDO

Sharon Prins bereikt volgende ronde op Lakeside

sharon_prins_01Sharon Prins is de eerste van de 3 dames die deelnemen aan het BDO Lakeside World Professional Darts Championship die inmiddels door is naar de laatste 8 van dit toernooi. En makkelijker dan dat ze zelf en iedereen had gedacht, ze verloor in deze partij slechts 1 leg aan haar tegenstander Lorraine Winstanley. De eerste set won Sharon met 3-0  en gooide in die set tot twee keer toe de maximale score. In de tweede set stak Lorraine een stokje voor een ‘white wash’ door in de derde leg van de tweede set 56 uit te gooien, In de vierde leg maakte Sharon het af en plaatste zich voor de volgende ronde waar of Rachel Brooks of Casey Gallagher haar tegenstander wordt.

In de eerste partij van de avond, een voorronde partij tussen de Tsjech, Karel Sedlacek en de Schot Paul Coughlin werd de vijfde en laatste set de beslissende. Coughlin won de eerste set met 3-2 en Sedlacek de tweede met 3-1. De derde set werd met veel overmacht gewonnen door Coughlin die daarmee op de eerste ronde leek af te stevenen. Sedlacek kwam terug met een 3-1 set winst en won de vijfde en laatste set zelfs met 3-0. Sedlacek dus door naar de eerste ronde waarin hij uitkomt tegen Glen Durrant.

De tweede voorronde partij deze avond werd met 3-0 gewonnen door Canadees Jeff Smith. Slechts twee keer was er glorie voor Mike Day in de eerste set won hij 2 legs de andere twee sets verloor hij met 3-0. Jeff Smith is in de eerste ronde tegenstander van Wesley Harms en deze partij wordt dinsdagavond gespeeld.

In de laatste partij van vandaag speelde Scott Waites tegen Lakeside debutant Sam Hewson en deze jonge darter startte goed door de eerste set met 3-2 van Scott Waites af te snoepen. Waites sloeg echter hard terug in set twee die hij met 3-0 won maar moest in de vierde set toch buigen voor dit jonge talent die onder grote druk toch 2-2 wist te maken. Daarna werd de druk toch te groot en bracht de routine van Waites het voordeel. Hij won de laatste set met 3-0 en is door naar de laatste 16.

 

Uitslagen zondagavond  4 januari 2015 

Karel Sedlacek  –  Paul Coughlin (voorronde)   3 – 2

Lorraine Winstanley  –  Sharon Prins (damestoernooi)   0 – 2

Mike Day  –  Jeff Smith (voorronde)   0 – 3

Scott Waites  –  Sam Hewson   3 –  2

 

Foto (C)  Evert Zomer – 2015

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands