PDC

Gary Anderson in darts thriller naar eerste wereldtitel

anderson_kampioen_01De nieuwe PDC William Hill World Darts Champion heet Gary Anderson. De 44 jarige in Eyemouth geboren Schot klopte in een bloedstollend en record brekende finale de 16 voudig titelhouder Phil Taylor. Taylor was op jacht naar zijn 17de titel en was er dichtbij maar veel missers op de dubbel 16 en 8 deden hem de das om. Gary Anderson had een vliegende start en stond na vier sets al met 3-1 voor. Na de vierde set een geweldige opleving bij the Power. Nee het beeld werd duidelijk Anderson had Taylor nog lang niet in de pocket. Sterker nog drie sets later stond Anderson zelfs 4-3 achter na twee gewonnen sets met 3-0 en 1 met 3-1.

Ondanks die tik die Taylor uitdeelde bleef Anderson ogenschijnlijk rustig en won op zijn beurt 3 sets op rij met 3-2, 3-2 en 3-1. Stand nu 6-4 voor Anderson die daarmee 1 set verwijderd was van zijn grootste titel ooit. Maar Taylor geeft nooit op en is in de volgende set dichtbij een 9 darter maar mist de 9 pijl op dubbel 12. Weer deelt Taylor een tikje uit door deze set met heel veel klasse te winnen zonder een leg af te staan. In de twaalfde set wordt het weer spannend, beide heren staan na 4 legs gelijk en als Taylor twee darts op dubbel 16 mist voor de set kan Anderson in stijl de partij beslissen door 170 uit te gooien.

Hij strand echter al bij de eerste pijl maakt Taylor 3-2 en is de stand gelijk, 6-6. Zoals Taylor na afloop in het interview zei dacht hij ‘Anderson nu heb ik je waar ik je hebben wil, je bent nu voor mij’ Maar Taylor had even niet op de eindsprint van Anderson gerekend. De 13de en beslissende set was de Schot niet meer te stoppen en met 3-0 in de alles beslissende set was de titel voor hem een feit.

Foto (C) Lawrence Lustig – PDC 2015

error: © Prodarts Europe - the Netherlands