WDF/BDO

Wesley Harms bereikt voor de tweede keer de halve finale op Lakeside

oshea-green_lake2013Voor de tweede keer op rij heeft Wesley Harms de halve finale bereikt van de Lakeside World Pro. Vorig debuteerde  ‘Sparky’ als volslagen onbekende op het wereldpodium in Frimley Green en bereikte door overwinningen op Martin Phillips ( 1e ronde ) – Robbie Green (2e ronde ) – Paul Jennings in de kwartfinale de halve finale. Daar vond Wesley zijn Waterloo in Tony O’Shea maar was er in ieder geval van verzekerd dat hij in 2013 weer op het Lakeside podium zou staan. En voorlopig staat Harms daar alsof hij nooit is weggeweest en zijn vorm van vorig jaar ook nog steeds in zijn binnenzak is blijven zitten. Na een moeilijke eerste partij tegen de opmerkelijke Noor, Rune David gaf hij in zijn tweede partij tegen Alan Norris zijn visitekaartje af door ‘Chuckie’ in een zware pot te kloppen. De kwartfinale was bereikt waar Darryl Fitton op hem wacht. En Fitton stak in goede vorm, dat bewees hij met de overwinning op regerend Winmau World Master en Zuiderduin Masters winnaar, Stephen Bunting.

De kwartfinale werd dan ook een bloedstollend spannende partij waar Fitton zeker in de begin fase de ene na de andere 180 wist te scoren. Maar zoals een bekend darter ooit zei; ‘ Hoge scores zijn er voor de show, maar de dubbels brengen geld in het laadje’. En Wesley had een match met de dubbels en won de eerste set met 3-1. De tweede werd met dezelfde cijfers verloren en als Darryl in de eerste leg van de volgende set Wesley breekt is de vraag om Darryl weer voor sensatie gaat zorgen. Het antwoord werd al in deze set gegeven door Wesley die de set met 3-2 binnen haalt, maar het signaal was duidelijk. Hij stond op scherp en alles onder controle. In de vierde set bij 2-2 mist Wesley dan een dart voor de vierde set en komt Fitton nog 1 keer op gelijke hoogt.

Vanaf 2-2 dicteert Wesley de match met een 3-0 en 3-1 set overwinning komt hij op 4-2 . De zevende match toch even wat meer druk op de ketel hetgeen hem de eerste leg kost. Wesley breekt echter terug dn als Fitton zich stuk gooit op 90 maakt Harms 2-1. Zoals gezegd een zware set met de winst voor ogen en Fitton komt dan ook terug naar 2-2. Maar met de darts in de vijfde leg van de set vind Wesley 69 voor de partij en staat hij voor de tweede keer oprij in de halve finale. Gemiddelden Fitton 31.41 – Harms 31.61

Tegenstander in de halve finale wordt net als vorig jaar ‘Silverback’, Tony O’Shea die in de tweede match van vandaag Robbie ‘Kong’ Green aan de kant wist te zetten. Robbie won de eerste set met 3-2 waarin hij gelijk al in de eerste leg een break forceerde. Tony kwam met eenzelfde uitslag in set 2 naar 1-1 terug om daarna in twee sets van 3-1 uit te lopen naar 3-1 in sets. Toch kon het nog alle kanten op zeker toen Green naar 3-2 terug kwam. Toch was aan Green te zien dat de druk bij hem groter was dan bij Tony. Te vaak een lose dart en ook de trefzekerheid op de dubbels was er niet altijd. Dit kostte Green dan ook de zesde set en zo kwam Tony 1 set van de halve finale. Die liet na een korte opleving van Kong nog even op zich wachten want Robbie kwam naar 3-4 terug. Er lagen weer kansen voor Green, maar de druk was teveel en zakte de scores in het begin van deze 8ste set even in.  Tony zette extra aan en scoorde 3 legs op rij voor een 3-5 overwinning en opnieuw een halve finale plaats. Gemiddelden Robbie Green – 30.57 : Tony O’Shea 31.59

In de allereerste partij van de avond moest Sharon Prins het opnemen tegen Lisa Ashton. Op voorhand al een zware opgave voor Sharon gezien het spel was Lisa liet zien tegen Deta Hedman in de eerste partij van het Lakeside dames toernooi. Het werd een onmogelijke opgave en was er geen eer te halen voor Sharon. Beide sets verloor ze met 3-0 en is daarmee uitgeschakeld. Desondanks een mooi debuut voor Sharon die met een overwinning op Irina Armstrong toch ergens op terug kijken kan. Gemiddelden Lisa Ashton 25.69 : Sharon Prins 23.16