WDF/BDO

Jan Dekker naar kwartfinale. Jimmy Hendriks strand op Richie George

george_hendriks_01In een werkelijk bloedstollend heeft Jan Dekker de laatste 8 van het Lakeside Wordl Pro bereikt. Tegenstander van Jan in de openingswedstrijd van de woensdagavond was Garry Thompson die zijn visitekaartje afgaf door de eerste set met 3-0 te winnen. Gelukkig bleef Jan rustig en gaf in de volgende set lik op stuk door deze eveneens met 3-0 te winnen en in set drie door te stomen naar een 2-1 voorsprong door wederom een 3-0 overwinning in deze set. Jan leek de partij onder controle te hebben en kwam met een break in set 4 2-1 voor. Thompson gaf zich echter niet gewonnen brak terug en won met de darts de vijfde leg van deze set voor een 2-2 stand. Garry wilde het roer overnemen en neemt een 0-2 voorsprong. Toch ook in deze set moest de vijfde leg de beslissing brengen omdat Jan naar 2-2 terug kwam. Helaas kon hij de vijfde niet verzilveren en komt Jan 2-3 achter. De druk ligt nu bij Dekker die ook nog eens 0-1 achter komt in die zesde set. Maar ze zeggen wel eens een kat in het nauw maak rare sprongen, Jan sprong ook maar dan naar 3-1 in deze set en was begonnen de speler aan de zevende en laatste set.

Een super spannende set waarin Jan met de druk van de laatste leg scoren een 2-0 voorsprong verspeeld en er een tie break moet worden gespeeld. Wie bezwijkt het eerst onder de druk? Het werd Garry Thompson die leg vijf en zes aan Jan moest laten. Jan naar de kwartfinale met een  28.33 gemiddelde. Thompson liet 27.52 noteren.

In de tweede partij tussen Jason Cullen en Paul Jennings was de partij meer een one men show dan een spannende dartpot. De speler die de show stal was Paul Jennings die in vier sets Cullen weer richting Ierland stuurde. Slecht 2 legs kwamen op naam van Jason die geen antwoord had op de goede scores en snelle dubbels van Paul die voor de tweede keer op Lakeside de kwartfinale weet te bereiken. gemiddelden Cullen – 28.23 : Jennings – 28.80.

Voor Geert De Vos is Lakeside na vanavond weer voorbij. Geert wist niet het niveau van zijn eerste partij te halen en dat brak hem op tegen de super geconcentreerde Scott Waites. De eerste set won Waites met 3-0 om vervolgens de tweede met dezelfde cijfers te verliezen. Gelijk in de eerste leg van de tweede kreeg Geert een break tegen en kon met de darts nog op 2-1 komen maar de vierde leg was weer voor Scotty. Set vier was nog even spannend omdat Geert iedere keer weer langszij wist te komen. Scott benutte echter het voordeel in leg 5 waarin hij begon en finishte met 148 voor 1-3 in sets. Geert voelde de bui hangen en Scott rook de overwinning. Hij haalde deze met 3-0 in set 4 binnen en gaat zich opmaken voor een kwartfinale tegen Paul Jennings. Gemiddelde van Geert De Vos, 27.22 : Scott Waites, 30.05

De twee jongste deelnemers bij de laatste 16 speelden de laatste wedstrijd van de avond. Een zware wedstrijd voor zowel Richie George als Jimmy Hendriks hetgeen duidelijk was te zien. Geen van beiden had rust in het spel waardoor er veel lose darts en missers op de dubbels werden geproduceerd. Wisselvallig en bij vlagen goed waarvan de 8 keer een 180 score van Richie tegen 4 van Jimmy Hendriks. Jimmy had als eerste de maximale score gegooid , al in de tweede leg van de eerste set. Toen oogde alles nog goed en onder controle en werd de eerste set met 3-1 gewonnen.

Maar daarna was de vaart en de scherpte er uit terwijl die juist bij Richie beter werd. Richie scoorde in de tweede set 3 maal een 180 en won de set met 3-1 en de derde zelfs met 3-0. Dankzij double trouble van beide jongemannen won Jimmy ‘lucky’ de vierde set en lagen er kansen genoeg in de twee volgende sets. Maar als je de rem er op krijgt vanwege de druk en je tegenstander dan toch iets meer ervaring heeft heb je alles tegen en ga je in het heetst van de strijd daardoor onderuit. Richie door naar de kwartfinale waar hij Jan Dekker zal tegenkomen. Gemiddelden George – 28.03 ; Hendriks – 25.79