WDF/BDO

Wesley Harms sprankelend naar de laatste 8

fitton_buntin_lake13“Sparky’ Wesley Harms heeft  de laatste 8 bereikt van de Lakeside World Pro. In een bloedstollend spannende wedstrijd tegen “Chucky”, Alan Norris kwam de Noord Hollander van een 2-0 achterstand terug naar 2-2 en stoomde in de vijfde set door. Zo kwam Wesley voor de eerste keer in de partij tegen Norris op voorsprong. Alles liep scores waren goed, dubbels vielen redelijk snel  en werd op een 4-2 overwinning gerekend. Norris sloeg echter terug in die set waarin juist hij weer de vakken wist te vinden. Met 3-1 ging de set naar Norris en was de stand weer gelijk. In de zevende en laatste set toch weer Wesley die heerste en met een break in de eerste leg voorsprong nam. Het was maar voor even want Norris brak gelijk terug voor 1-1 in de alles beslissende set. Zo goed als Norris de tweede leg speelde zo wisselvallig was leg 3 van deze set weer waardoor hij weer een break tegen moest incasseren. In de volgende leg maakte Wesley het af en was de kwartfinale voor hem een feit.

In de eerste match van de avond moest Scott Mitchell het afleggen tegen Robbie Green die met 4-1 de betere was in deze partij. Scott had slechts een 25.86 dartgemiddelde tegen Green 27.79.  Het gemiddelde van Alan Norris was 28.57 tegen Wesley 29.09. De tweede match van de avond was eveneens een kraker. Favoriet voor de titel van dit jaar, Stephen Bunting kwam in deze partij uit tegen Darryl Fitton en vond in the Dazzler zijn Waterloo. Fitton speelde subliem en wist op belangrijke momenten de rust te bewaren wat goed was voor belangrijke dubbels.

Hierdoor werkte Darryl een 2-1 achterstand in sets weg om vervolgens door te stomen naar een verdiende 4-2 overwinning. Gemiddelden Bunting 31.90 – Fitton 31.23 .  In de laatste partij van de avond de verbazingwekkende Steve Douglas tegen Tony O’Shea. Verbazingwekkend omdat Steve ongeveer 3 weken voor het toernooi werd getroffen door een hartaanval maar toch de uitdaging van dit toernooi aandurfde. Een zware beproeving niet alleen vanwege deze wetenschap maar ook spelen tegen Silverback O’Shea is nu  niet de makkelijkste partij.

Dit uitte zich ook in de uiteindelijke uitslag van 4-1 voor Tony O’Shea die na de eerste pauze bij een 1-1 stand geen leg meer weg gaf. Tony in de kwartfinale tegen Robbie Green en Wesley treft Darryl Fitton.  Gemiddelden Douglas, 26.62 – O’Shea  29.81

Hieronder de uitslagen van de vandaag gespeelde wedstrijden en het overzicht kwartfinale voor zover bekend: