WDF/BDO

Wesley Harms bereikt halve finale

In een wedstrijd waarin we twee bloed nerveuze spelers aan het werk hebben gezien heeft Wesley Harms de halve finale weten te bereiken van het Lakeside World Professional Darts Championship. Wesley trof in de kwartfinale van vanavond een andere debutant op dit podium, Paul Jennings. Jennings verraste ook menig een door in de eerste ronde Garry Thompson uit te schakelen en in de tweede ronde Steve Douglas. Net als Wesley dus een geweldige staat van dienst bij dit eerste optreden.

Maar de wetenschap dat er nu meer in kon zitten bezorgde beide spelers toch de nodige kriebels en hierdoor werden heel wat cruciale dubbels gemist, veel lose darts gegooid en getwijfeld of ze wel op de juiste dubbel uit gekomen waren.  Door het missen van vele dubbels verloor Wesley de eerste set met 3-2  en bijna ging om dezelfde rede de tweede set ook verloren. geluukig voor Wesley liep het bij ” Jenno” ook niet vlekkeloos en kon “Sparky” alsnog de tweede set binnenhalen.

Set die werd in vier legs ook de Wesley gewonnen maar in set 4 stond Jennings weer op gelijke hoogte (2-2) . Na de tweede pauze twee sterk gespeelde legs van Wesley die met 3-0 en 3-1 nu heel dichtbij de halve finale gekomen was. Maar weer sloop de onzekerheid binnen in zijn spel waardoor met 3-1 Paul de achterstand tot 1 set verkleinde.

Paul moest en zou nu de achtste set zien te winnen, een set waarin Wesley het voordeel had omdat hij in die set mocht beginnen. Wesley haalde zijn leg binnen, maar dat deed Jennings ook. je kon zien dat de last zwaar drukte op de schouders van Jennings want de scores in de volgende leg kwamen niet boven de 100. Wesley op 2-1 voor en “Jenno” moest nu winnen. Maar met 27 en 60 in je eerste twee beurten  tegen 96 en 140 van Wesley zetten geen zoden aan de dijk met als gevolg dat Wesley met een 59 finish de halve finale bereikte.

Statistieken:

Paul Jennings 3 – 5 Wesley Harms
40 100 57
24 100+ 19
3 180 1
28.62 gem 29.13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands