PDC

Raymond van Barneveld en Unicorn nog eens 4 jaar met elkaar in zee

raymond_grandslamwinnaar_01Raymond van Barneveld heeft zijn darts toekomst voorlopig veilig gesteld met het sluiten van een nieuwe deal met ’s werelds grootste dartsfabrikant, Unicorn. Raymond heeft een nieuw vierjarig contract met Unicorn getekend en heeft daarbij meteen aangegeven dat zijn grootste doel een zesde WK titel is. De deal met Unicorn bekrachtigd de samenwerking tussen speler en fabrikant tot 2017.  “Ik ben weer gebrand om de grote titels te winnen, “zegt hij. “En ik wil dat doen met het Team Unicorn. Ze hebben me geweldig ondersteund in de afgelopen jaren, ook in de periode dat alles wat minder ging . Ze hebben me nooit laten vallen, en altijd in me geloofd. Zelfs toen ik dat geloof in mezelf niet eens meer had en daarvoor ben ik ze erg dankbaar.”

Ruim 5 jaar moest Raymond het doen zonder grote titel, pas in  november vorig jaar, in de finale van de Grandslam of Darts in Wolverhampton, haalde hij met een  briljante overwinning op landgenoot Michael van Gerwen weer eens een “Major title” binnen.  Die 16-14 overwinning gaf Van Barneveld zijn vertrouwen terug en herbevestigt zijn status als een van de beste spelers in de wereld.

“Ik wil het geloof en vertrouwen dat Unicorn in mij heeft gehad heel graag terugbetalen met het winnen van een zesde WK titel in het Alexandra Palace!” Van Barneveld won zijn laatste WK titel in 2007 toen hij Phil Taylor versloeg op het podium van de Circus Tavern in ‘The Greatest Game’. Dit jaar reikte de Hagenaar tot de halve finale waarin hij nipt werd geklopt door diezelfde Taylor.

Edward Lowy, de Managing Director van Unicorn: “Bij Unicorn gaat het om de lange termijn en het is altijd plezierig om te werken met de echte groten van de sport. Raymond van Barneveld past in die categorie. Samen hebben we door de jaren heen iets speciaals ontwikkeld” Hij voegt er nog aan toe: “We zijn zeer verheugd om een nieuw vierjarig contract met Raymond te ondertekenen en kijken er naar uit om nog veel meer successen samen met de “Barney Army” te vieren. Barneveld is een van de grootste Nederlandse sporters aller tijden en misschien wel de populairste dartsspeler ter wereld”.

“De steun die ik krijg en de het vertrouwen inmijn samenwerking met Unicorn geeft is voor mij de juiste basis om de aankomende jaren nog veel meer tv-toernooien te winnen, maar het WK is mijn hoofddoel”, aldus een blije Van Barneveld. “Dankzij Unicorn heb ik nu de perfecte set-up van mijn darts gevonden. Er zullen dus ook geen grote veranderingen meer komen met het materiaal. Ik ben weer tot rust gekomen en voel me weer zeker. In mijn hoofd zit het goed en ik geloof dat ik nog veel mooie zeges kan pakken in de komende jaren”.

De 46-jarige Hagenaar kijkt ook uit naar zijn strijd met nieuwe uitdager, Michael van Gerwen die klaar staat om zijn kroon van beste Nederlandse darter over te nemen. “Michael  is een ongelooflijk talent,” zegt Raymondd. “En het is een geweldige nieuwe uitdaging voor ons allemaal om tegen Michael te spelen in de vorm waarin hij momenteel zit. Ik kijk ernaar uit om die uitdaging aan te gaan”.

De eerste doelstellingen voor Van Barneveld zijn drie grote tv-toernooien in een drukke dartsportzomer. Barney richt zich op een derde UK Open titel in Bolton in juni, daarna is er het Europees Kampioenschap in Duitsland en de World Matchplay in Blackpool, beide in juli.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands