PDC

Wade klopt van Gerwen, Barney wint en slechte start voor Smith

De kop van de Premier League is er af. Gisteren, donderdag 4 februari werden de wedstrijden van speelweek 1 afgewerkt in het Engelse Leeds. Zonder Gary Anderson die om medische reden deze avond liet schieten en Michael Smit na loting twee keer aan bod kwam. Het werd een ongelukkig debuut voor Smith die tweemaal toe flink in het stof bijten moest. In de openingspartij van de avond verloor hij al met 7-2 van Peter Wright en in de ingelaste wedstrijd voor hem aan het eind van de avond kreeg hij nog eens met 7-1 aan de broek van Adrian Lewis. Niet het debuut waar 25 jarige darter uit St Helens op had gehoopt want in beide partijen was er weinig van zijn vorm te zien.

Een verrassing in de tweede partij van de avond tussen Michael van Gerwen tegen James Wade. Michael begon goed aan de match en nam een 3-0 voorsprong door Wade in leg 2 al te breken met een 167 finish. Je zou denken dat deze partij wel eens een white wash voor Wade kon worden maar daar kwam als snel een ander beeld om de hoek kijken. Wade won op zijn beurt vijf legs op rij voor een 3-5 voorsprong mede door diverse missers op de dubbel van Michael.

In leg 9 pakte van Gerwen nog een punt voor 4-5 maar kreeg daarna weer twee legs om de oren van Wade en was een 4-7 nederlaag voor Michael een feit.

Raymond van Barneveld deed het beter in de klassieker, Phil Taylor tegen van Barneveld. Na de 1-0 voor Taylor die de partij zagen we een ijzersterke Barney die maar liefst 5 legs op rij won voordat Taylor nog 1 keer een leg op zijn naam kon schrijven. De finishes van Raymond waren subliem. Over de gehele partij had hij een check out percentage van 78 en zette daarmee een dikverdiende 7-2 overwinning op het scorebord.

Dave Chisnall werd de nachtmerrie van Robert Thornton die ver onder de maat speelde in de vierde match van de avond. Met 7-0 en een 75.68 gemiddelde werd het optreden van de Schot op de openingsdag er een om snel te vergeten.

Alle uitslagen van speelweek 1:

Week  01   LEEDS    
Pos  Player   Player  score
1 Peter Wright Michael Smith 7 2
2 Michael van Gerwen James Wade 4 7
3 Phil Taylor Raymond van Barneveld 2 7
4 Michael Smith Adrian Lewis 1 7
5 Robert Thornton Dave Chisnall 0 7

 

Foto © PDC – Lwarence Lustig 2016

error: © Prodarts Europe - the Netherlands