PDC

De Betway Premier League op punt van beginnen

De dartliefhebber kan zich weer opmaken voor 16 weken spannende competitie want vandaag, donderdag 4 februari begint in Leeds Engeland de Betway Premier League. Voor dit dartsspektakel dat in mei ook Rotterdam aandoet voor een sessie zijn 10 spelers geselecteerd die gaan spelen om deze titel en de bijbehorende geldprijs van £ 200.000,= voor de winnaar. De totale prijzenpot van dit evenement is £ 725.000,=  en dat is meer dan voorgaande editie. Dit komt omdat er een extra bonus is bijgekomen van £ 25.000,= voor de speler die na 15 weken competitie op de eerste plaats staat. Een debutant dit jaar, Michael Smith die aan het deelnemersveld is toegevoegd.

De overige 9 deelnemers zijn Michael van Gerwen, Gary Anderson ( titelverdediger ), Adrian Lewis, Phil Taylor, James Wade, Raymond van Barneveld, Dave Chisnall, Peter Wright en Robert Thornton die elkaar allemaal een keer treffen. Daarna vallen de nummers 9 en 10 van het klassement af en spelen er nog 8 spelers verder een round robin voor de play off op 19 mei in Londen.

En het begint al goed vanavond in de First Direct Arena in Leeds want op het programma staan onder meer de wedstrijden tussen Phil Taylor en Raymond van Barneveld en Gary Anderson tegen Adrian Lewis.

Peter Wright bijt het spits af vanavond tegen debutant Michael Smith en Michael van Gerwen treft James Wade. Robert Thornton tegen Dave Chisnall is de afsluiter van de avond.

Bij de bookmaker is Michael weer toren hoog favoriet voor deze titel voor Gary Anderson en Phil Taylor. Raymond van Barneveld staat 28 tegen 1 net voor Robert Thornton die met 66 tegen 1 de favoriet voor de titel lijst sluit.

Volgorde van de wedstrijden voor vanavond:

Week  01   LEEDS    
Pos  Speler Speler   score
1 Peter Wright Michael Smith
2 Michael van Gerwen James Wade
3 Phil Taylor Raymond van Barneveld
4 Gary Anderson Adrian Lewis
5 Robert Thornton Dave Chisnall

Foto © PDC – Lawrence Lustig 2016

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands