WDF/BDO

Tweede ronde Lakeside World Pro: O’Shea klopt the Boss

8 partijen in de tweede ronde van het Lakeside World Professional Darts Championship, die over de dinsdag en woensdagavond zijn verdeeld. Geen dameswedstrijden tussen door, de dames halve finale staat gepland op de donderdagavond. Tijdens het schrijven van dit artikel komt in de zaal Wesley Harms op in de tweede partij van de avond waarin hij het gaat opnemen tegen Kong, Robbie Green. Een pittige wedstrijd en met de volle en enthousiaste zal kon het wel eens een boeiend spektakel worden. Maar eerst hebben we gekeken naar de partij tussen Steve Douglas en Paul Jennings.En opnieuw zorgde “Jenno” voor een verrassing door Douglas met 4-2 te kloppen. Zeker omdat Jennings nu niet echt sterk begon en in de eerste legs na vijf legs met 1-0 achter kwam. Maar ook Steve speelde een mindere wedstrijd dan op de eerste dag en daardoor kwam Jennings op een 2-1 voorsprong ( setstanden 3-1  en 3-2) . De druk werd groot voor Paul die in de vierde set met 3-1 op een 3-1 voorsprong kwam en moeilijk aan de vijfde set begon waarin hij de eer aan Douglas moest laten.

De zesde set was qua sple niveau nog minder dan de voorgaande van Douglas terwijl Paul juist weer iets beter in zijn ritme kwam enin 4 legs de eindstand op 4-2 bracht waarmee Jennings door is naar de kwartfinale.

Statistieken:

Paul Jennings 4 – 2 Steve Douglas
34 100 33
17 100+ 17
4 180 4
27.62 gem 27.41

Moeten toch nog wat langer blijven.  Mooi zo een reactie uit het Nederlandse supporters kamp na afloop van de wedstrijd Wesley Harms tegen Robbie Green. Wesley won op zeer overtuigende wijze van Kong, Robbie Green, die maar niet in zijn spel komen kon. Lage scores en veel heel veel missers op de dubbels en de juiste velden om naar een dubbel te komen.

En dat zou je niet zeggen na de eersteset waarin juist Wesley nog een beetje ‘shakie’ was en Green met 3-0 in die set op voorsprong kwam. Dat moet de burger toch moed geven. Ja er kreeg een burger moed, Wesley die het licht had gezien en vervolgens negen legs op rij wist te winnen voordat Green weer een dubbel mocht raken. Dat betekende wel 2-1 voor in set en 1-0 in de vierde set die uiteindelijk in vijf leg door ‘Sparky’ Harms werd gewonnen.

Wel ging het wat moeilijker dan in de voorgaande set, maar de druk werd ook groter en groter met de kwartfinale in het vizier. De opluchting en een plaats in de kwartfinale voor Wesley kwam in de vierde leg van de vijfde set na een afvalrace op dubbel 1. Wesley met 4-1 door naar de kwartfinale, dus veel Nederlanders blijven nog even tot en met donderdag met misschien meer Nederlanders.

Wesley Harms 4 – 1 Robbie Green
24 100 25
10 100+ 9
4 180 1
30.24 gem 28.33

Zonder problemen is Martin Adams de kwartfinale binnen gewandeld. Tegenstander Gary Stone had de glans van zijn eerste partij verloren en speelde een zeer matige partij waarin hij het Martin Adams niet moeilijk heeft kunnen maken. In de derde set was er een kansje op een set punt voor Stone. Bij een 2-2 stand gooit hij een 58 finish stuk en zet ook deze deur voor Wolfie wagenwijd open.

In de vierde en wat zou blijken de laatste set van de match wint Stone nog de tweede leg. De set wordt echter met 3-1 door Adams gewonnen.

Setstanden 3-1 ; 3-2 ; 3-2 en 3-1

Gary Stone 0 – 4 Martin Adams
22 100 32
13 100+ 7
3 180 5
28.99 gem 30.26

Silverback Tony O’Shea heeft op indrukwekkende wijze de kwartfinale bereikt ten koste van de Schot Ross Montgomery. The Boss, Montgomery, in zijn eerste optreden op de Lakeside nog verrassend sterk aan the oche kon niet op tegen het constante spel van Silverback, O’Shea die de eerste set met 3-2 op naam zette. In de tweede vergrootte O’Shea met 3-1 de voorsprong naar twee sets tegen nul en na de break die door dat ESPN uitzend na iedere wee sets wordt toegepast waren 3 legs genoeg voor Tony om op 3-0 te komen.

In de vierde dan eindelijk het eerste punt voor The Boss die in de vijfde leg de set winst voor de neus van O’Shea wegkaapte en de achterstand naar 3-1 werd verkleind. Maar in de vierde set viel het doek voor Montgomery na 4 legs en plaatste Tony zich voor de kwartfinale.

Ross Montgomery 1 – 4 Tony O’Shea