WDF/BDO

Lakeside World Pro, slotavond eerste ronde; we blijven steken op 3

De laatste partijen van de eerste ronde staan op het punt te beginnen. Geert De Vos, Benito van de Pas en Joey ten Berge gaan zo dadelijk letterlijk een gooi doen voor een plaats bij de laatste 16. Voor Geert en Benito het allereerste optreden op dit historische podium, Joey heeft al de nodige voetsporen staan op het podium. Voor alle 3 de spelers geen eenvoudige opgave. Geert, die als eerste aan zet is zal Tony West van het lijf moeten houden, en Benito in de tweede wedstrijd neemt het op tegen Alan Norris. Afsluiter van de avond en de eerste ronde is de partij dan tussen Joey en de verliezend finalist van vorig jaar Dean Winstanley.Maar eerst werd de allerlaatste dames partij gespeeld tussen Julie Gore en Anastasia Dobromyslova die na haar avontuur bij de PDC in 1 jaar tijd weer het Lakeside podium heeft bereikt. En de Lakeside kampioene van 2008 was klaar voor de strijd dat ondervond Julie die slechts 1 leg mee kreeg in een niet erg hoogstaande partij. Setstanden 3-1 en 3-0

Statistieken:

Julie Gore 0 – 2 Anast Dobromyslova
8 100 14
8 100+ 2
8 180 0
21.13 gem 24.64

Opnieuw sensatie nu op de slotavond van de eerste ronde. Geert De Vos plaatst zich voor de volgende ronde en dat is een ding waar velen toch geen rekening hebben gehouden. Tegenstander Tony West, die uit nood darts moest lenen ( had maar twee darts bij zich bij aankomst in het hotel)  kon niet in zijn ritme komen. Daarmee ging zijn score percentage ook niet naar het niveau wat van Tornado Tony West gewend zijn.

En Geert is in de jaren gegroeid en zeker sterker geworden in de mentale strijd die bij een wedstrijd om de hoek komt kijken. Hij kon daardoor ook op moeilijke momenten de rust bewaren zoals in de beslissende leg van de eerste set die hij winnend afsloot. Ook de tweede set werd over 5 legs gespeeld en opnieuw nu zelfs tegen de darts in won Geert de tweede set.

Tony die met een 3-0 overwinning in de derde set het idee gaf de flowte hebben gevonden kon dit niet doorzetten in de vierde die met 3-1 naar Geert ging waarmee hij zich verrassend voor de tweede ronde wist te plaatsen.

Tony West 1 – 3 Geert De Vos
22 100 17
6 100+ 10
2 180 2
27.98 gem 28.03

De droom is over voor Benito van de Pas. De als geplaatste speler debuterende Benito had als tegenstander Alan Norris geloot en deze had zich in de aanloop naar dit toernooi terdege voorbereid. dat was duidelijk te merken in de eerste paar legs van de partij  waarvan de eerste set met 3-1 door Norris werd gewonnen.

En Benito kwam niet echt in zijn spel, had daarbij gedurende de partij nog de nodige bouncers te verduren wat het vertrouwen nu niet echt en goede kwam. In de tweede set toch een nette 3-1 winst voor Benito mede omdat het scorend vermogen van Norris terug gelopen was. De derde set werd met 3-1 door Norris gewonnen en in de vierde die over alle 5 legs gespeeld werd kwam Benito toch weer op gelijke hoogte 2-2.

In de vijfde en beslissende set kreeg Benito gelijk een een break tegen en met de darts maakte Norris 2-0 in die set. Even gloorde er nog hoop als Benito 2-1 maakt  en ook in de vierde kansen had werd met een 74 finish door Norris de partij beslist. Norris door en voor Benito is het sprookje uit.

Benito v d Pas 2 – 3 Alan Norris
26 100 23
11 100+ 14
3 180 8
30.06 gem 30.65

Ook de laatste Nederlandse kanshebber voor een plaats in de volgende ronde, Joey ten Berge is strijdend ten onder gegaan in zijn partij tegen Dean Winstanley. Dean had na lange tijd weer zijn goede vorm terug en met 3-0 in de eerste en 3-2 in de tweede kwam hij al snel 2-0 voor. En Joey was nog steeds opzoek naar de triple ook in de derde set waarin hij eindelijk na vijf gespeelde legs terug kwam naar 3-1.

Het bleef echter vallen en opstaan voor de man uit Duh Haag ook in de vierde set waarin hij door het wisselvallige in de vijfde leg van die set achter het net viste. Winstanley door naar ronde 2 en als we de balans voor Nederland opmaken moeten we verder met 3 van de 8 spelers.

Dean Winstanley 3 – 2 Joey ten Berge