WDF/BDO

Lakeside World Pro zondagavond sessie: Wesley en Christian naar ronde 2

Een emotioneel begin van de vierde sessie als Trina Gulliver haar match moet spelen tegen Lisa Ashton. Trina haar moeder is na een lang ziekbed afgelopen donderdag overleden maar had de wens uitgesproken dat Trina wel aan dit toernooi mee zou gaan doen. Een zware opgave voor de negenvoudig Lakeside World Pro dames kampioen, die in de aanloop naar deze wedstrijd toch moeilijke uren kende in de lounge van het Lakeside hotel. In de wedstrijd echter zagen we toch de oude en vertrouwde Trina aan  de slag. Een strakke en strenge blik en een hoog scorend vermogen.Te goed voor tegenstander Lisa Ashton om daar antwoord op te geven met het gevolg dat in zeven legs de partij in het voordeel van Trina werd beslist. Setstanden 3-0 en 3-1

Statistieken:

Trina Gulliver 2 – 0 Lisa Ashton
10 100 4
2 100+ 5
1 180 0
24.60 gem 23.99

In zeker de beste en spannendste wedstrijd van het toernooi tot nu toe heeft Christian Kist uit Vroomshoop de halve finalist van vorig jaar, Jan Dekker weten uit te schakelen. Christian speelde sterk en sloeg toe op de in de begin fase wat mindere momenten van Jan Dekker. Dat was even achter de oren krabben voor Jan die na twee set met 2-0 achterstand. (Setstanden 3-1 en 3-2). Maar na de break kwam jan in twee zwaar bevochten sets ( 2-3 en 2-3 ) terug naar 2-2.

Omdat de mannen toen aardig op gelijk niveau speelden werd er een tie break verwacht, maar de nuchtere Tukker, Kist dacht er anders over en na de 1-1 in de vijfde en laatste set vond hij zijn dubbels wel daar waar Jan ze net miste. Debutant Kist door naar de volgende ronde na een werkelijk super spannende partij.

Jan Dekker 2 – 3 Christian Kist
22 100 30
15 100+ 18
5 180 4
32.11 gem 32.59

Debutant op het Lakeside podium, Clive Barden gaf toch meer tegenstand aan the Count Ted Hankey dan wat hij had gedacht. Clive was en kwam niet onder de indruk van het vertragende spel en nadat hij in de eerste set zich had opgewarmd maar wel met 3-0 aan Hankey moest laten kwam het verzet in de tweede set opgang. Weer won Hankey deze set maar nu wel met 3-2.

Dit was het begin van de ommekeer. Clive won set 3en 4 respectievelijk met 3-2 en 3-1 waardoor de twee weer op gelijke hoogte kwamen (2-2) vanaf dat moment kwam de routine en de klasse van the Count om de hoek kijken en nam controle over de vijfde en laatste set die hij met 3-0 binnenhaalde voor een plek in de volgende ronde.

Ted Hankey 2 – 3 Clive Barden
31 100 20
14 100+ 11
3 180 2
29.36 gem 26.62

Voor de gokkers onder ons was de laatste wedstrijd van de zondagavondsessie een lucratieve. Bij de bookmakers geloofde niemand dat de geplaatste debutant, Wesley Harms maar iets in te brnegen had bij de door de wol geverfde captain van Wales, Martin Phillips. Die kwam bedrogen uit vanavond want Wesley speelde zeker in de beginfase werelds tegen een wanhopige Martin Phillips die de vakken op het bord maar niet kon vinden.

Na zeven gespeelde legs stond Wesley 2-0 voor in sets ( 3-0 en 3-1) en gezien het beeld van de wedstrijd leek een 3-0 overwinning er in te zitten. Toch blijft spelen op het Lakeside podium een andere ervaring dat waar dan ook en onder die druk en de wetenschap dat de volgende ronde in zicht was kelderde het spel van Wesley en kwam Phillips naar 2-1 terug.

In de vierde set werd het benauwend omdat Wesley het bord niet meer goed wist te vinden. Martin brak hem in de derde leg, misschien zijn redding want Wesley was wakker brak terug en won de vijfde en laatste leg van die set in 20 darts.

Wesley Harms 3 – 1 Martin Phillips