WDF/BDO

Lakeside World Pro; Alan Norris, waar kwam dat vandaan?

Helaas het Lakeside World Professional Darts Championship is voor Willy van de Wiel is weer voorbij. In een zes sets durende partij tegen Martin Atkins verloor Willy met 4-2. Een goede eerste beurt in de eerste set betekende voor hem niet een goed begin is het halve werk want de rest van de match was het op en af met de goede scores van Willy. En  Martin Atkins was zoals de Engelsen vertelden ‘ on fire ‘. Hij overklaste Willy dan ook in de eerste set waarin hij alle drie de legs opeiste.

In de tweede waren 5 legs nodig voor het tweede punt voor Atkins die met een 88 finish Willy in die 5de leg geen kans meer gaf om 103 uit te gooien. In de derde set werd het gat nog groter want wederom zonder een leg te pakken ging met 3-0 de set naar Atkins. pas in de vierde set waarin Atkins een 136 finish liet noteren won van de Wiel in 4 legs zijn eerste punt. Een tweede set winst kwam er direct achter aan in een moeilijke vijfde set waarin  alle 5 de legs werden gespeeld.

Het doek viel in de zesde die weer met 3-0 door Atkins werd gewonnen. Atkins dus bij de laatste 8 en de wens van Willy vandaag eens verder te komen dan de tweede ronde ging niet in vervulling.

Statistieken:

Willy van de Wiel 2 – 4 Martin Atkins
30 100 27
14 100+ 15
5 180 3
29.02 gem 29.91

In een ouderwets spannende wedstrijd heeft the Count, Ted Hankey in 7 sets afgerekend met Scott Waites. Scott die Hankey vorig jaar in de eerste ronde nog versloeg begon ook nu sterk aan de match, hij gooide een 180 in de eerste de beste leg, maar moest verrassend genoeg de set aan Hankey laten na gestuntel in de laatste leg van die set.

Scott herstelde dit in de tweede door deze met 3-1 te winnen en ook de derde set ging in 4 legs naar Scott. Maar bij de tweede commercial break stonden de heren weer op gelijke hoogte (2-2). Na de pauze kwam Ted opnieuw op achterstand maar met een indrukwekkende 3-0 in de zesde trok  the Count de zaak weer recht.

Ted trok door in set 7 en kwam 2-0 voor maar moest even wachten op het game set en match omdat Scott in de derde leg een punt scoorde.  Geheel in Hankey stijl werd de partij winnend afgesloten door een 144 finish en zien we hankey terug in de kwartfinale.

Ted Hankey 4 – 3 Scott Waites
28 100 46
26 100+ 15
6 180 4
28.38 gem 28.91

Een tweede Nederlander bij de laatste 8, Christian Kist. In een bl0edstollende wedstrijd tegen Zuiderbuur, Geert De Vos heeft de man uit Vroomshoop met 4-2 weten te winnen. Christian ging sterk van start en pakte op indrukwekkende wijze de eerste set waarin De Vos geen leg mee kreeg. Moeizaam in een over alle vijf de legs gespeelde tweede set  maakte De Vos 1-1 en liep na de pauze uit naar 2-1.

Maar verder kwam de Belg niet, want Kist nam de controle op de match beetje bij beetje over. In de vierde kwam hij terug op 2-2 en vanaf dat moment ging het spel niveau van Geert beetje bij beetje naar beneden. Ondanks het verschil in de vijfde set waren er toch 5 legs nodig voordat Christian zijn derde punt wist te verzilveren. Maar dit zette hij de set erop even recht. Kist liet zien wie de baas was en won de zesde set met 3-0.

Geert De Vos 2 – 4 Christian Kist
27 100 24
14 100+ 24
8 180 7
29.07 gem 32.17

Terug in de spelersruimt waren de eerste woorden van Alan Norris, Ik zou niet weten waar dit vandaan gekomen is. Een uitspraak na de onverwachte 4-3 overwinning op de runner up van afgelopen jaar, Dean Winstanley. Winstanley die stormachtig van start ging en 2-0 voorkwam was bij de tweede pauze slechts 1 set verwijderd van de kwartfinale. Stand 3-1

Maar na die tweede break draaide de wedstrijd 180 graden om. Eerst nog een hard bevochten 3-2 overwinning van Norris in de vijfde set voor 3-2 maar de volgende set haalde “Chuckie”met 3-0 binnen. om in de zevende set met 3-1 en vraagtekens in de ogen de kwartfinale te bereiken.

Alan Norris 4 – 3 Dean Winstanley