PDC

Thornton verslaat Taylor in Brighton

thornton_brightonRobert Thornton is verantwoordelijk voor de derde nederlaag van Phil taylor in de Premier League. Taylor die in Brighton veelal zijn beste partijen heeft gespeeld moest vanavond bij ‘decision day’ toch de winst aan Thornton laten. Voor het eerst dat Taylor 3 maal een partij verliest in deze competitie, maar de overwinning voor Thornton was dik verdiend. Door de overwinning van Thornton komt hij nu op 11 punten, Taylor blijft op 10 en Raymond met 12 punten blijft voorlopig staan op de eerste plaats.

Hieronder een korte impressie van de partij:

Taylor begint de partij met een 84 score tegen 120 voor Thornton.  Maar Thornton is op een missie en gooit in de derde beurt de eerste 180 van de match en vervolgens met 2 darts voor 61 en een break tegen Taylor voor 1-0.  Maar twee mindere beurten zetten de deur open voor Taylor die na 12 darts op 137 komt. Die krijgt Taylor nog niet uit maar 80 wel in de volgende beurt voor 1-1 (ook in breaks tegen). Geknoei op een finish geeft Robert dan een kans om 100 uit te gooien voor 2-1 wat ook gebeurd met 2 darts. Thornton staat beter te scoren dan Taylor, het verschil is 13 punten met 3 darts met een 104 plus gemiddelde voor Thornton.

Toch heeft Taylor de eerste kans op een dubbel maar krijgt 96 niet uit en komt Thornton op 3-1. In leg 5 na 6 darts staat Thornton op 141 maar mist de zevende trippel en krijgt dan 110 om de oren van Taylor met twee keer tops. Stand 3-2. Een zwakke zesde leg van beide heren waarmee Taylor terug komt naar 3-3 en beginnen we weer van voor af aan. Thornton ook want die gooit direct zijn vierde 180 van deze partij. en ondanks een 177 erna van Taylor komt gaat Robert naar 4-3 en staat op dat moment op 80% op zijn dubbels. Maar dan mist Thornton 64 maar als ook Taylor de dubbel niet kan raken wordt het alsnog 5-3 voor Thornton.

Dan weer een leg waar alles niet loopt, zeker niet in het begin van leg 9. Bij Thornton is het vlammetje even gedoofd waardoor  Taylor de eerste dubbel kansen heeft in de leg die hij is begonnen. De stand komt op 5-4. In leg 10 zet Thornton met 171 een 24 finish klaar maar krijgt deze niet uit. Taylor mist dan 106 op tops  en met 3 darts wordt het dan 6-4 en is in ieder geval een punt binnen voor Thornton.  Na 9 darts in leg 11 staat Robert op 56  die hij met twee darts vindt voor 7-5.

Foto’s bij dit verhaal (C) Lawrence Lustig – PDC

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands