PDC

Wes Newton is de eerste die afvalt in de Premier League.

newtoninderace_01Afscheid nemen we van Wes Newton die de partij tegen Andy Hamilton niet in winst of gelijk spel wist om te zetten. Newton afgelopen weekeinde nog winnaar van de European Darts Trophy in het Duitse Sindelfingen had vanavond in het Engelse Brighton nog een kans de laatste 8 te halen van deze  lucratieve  competitie, maar dan moest er zeker met ruime cijfers worden gewonnen of anders waren resultaten van andere afval kandidaten bepalend voor wel of niet doorgaan. Maar Newton had niet de vorm en de macht om Hamilton te stoppen en nemen we van hem als eerste afscheid in de Premier League.

Hieronder een kort wedstrijdverslag:

Wes Newton begint de partij die hem mogelijk in de race van de Premier League kan houden.Ogenschijnlijk ontspannen en klaar voor de race staat het eerste punt na 14 darts op het scorebord voor Newton. In de tweede leg de eerste 180 van de partij gegooid door Andy Hamilton die met een 13 darter weer op gelijke hoogte komt. Uitgooien van 65 is eerst een probleem voor Newton maar met Andy op een hoge finish wordt met de twee kans de stand alsnog 2-1 voor Newton.

Zaak voor Newton is nog maar 1 leg af te geven aan the Hammer want een 7-2 eindstand is voor hem de zekerheid dat hij door is en die tweede leg heeft Andy binnen als hij in de vierde leg 2-2 maakt. In leg vijf mist Newton dan 2 darts voor een 96 finish maar met Hamilton nog in de 200 is de twee kans raak voor 3-2. Even was daar een kleine kans dat deze leg tegen de darts in zou gaan, maar Hamilton zo constant als hij is gooide zijn punten hetgeen Newton vergaat en zo de stand op 3-3 gelijk liet komen.

In leg 7 mist Newton dubbel 10 voor 128 en krijgt dan een breek tegen, stand 3-4 voor Hamilton. En the Hammer gaat gestaag verder gooit in leg 8 de in totaal vijfde 180 van de partij en loopt uit naar 3-5. Newton wordt wakker lijkt het toont wat emotie bij de zesde match 180  en laat een beurt later 60 staan voor een punt. Maar een bouncer en de volgende in het singel bed laten 20 over. Dubbel 10 brengt de voorlopige redding stand 4-5.  Nadat Hamilton 120 mist en Newton 67 niet uitkrijgt zet Hamilton de stand op 4-6 waarmee in ieder geval verzekerd is van een punt.

Een fraaie 102 finish door Wes maakt het verschil nog 1 punt (5-6). Kan het nog? Hamilton maakt het in ieder geval moeilijk met een 180 openingsscore in die 12de leg. Het gordijn gaat bijna dicht met Andy op 64 die met 3 darts wordt verzilverd en Newton dus de eerste afvaller is van de Premier League.

Foto’s bij dit verhaal (C)  Lawrence Lustig – PDC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands