PDC

Ook Anderson haalt de laatste 8 Premier League niet

anderson_ddayDe afvallers van McCoy’s Premier League 2013 zijn bekend. begin van de avond wisten we al dat Wes Newton het niet had gered en zojuist is na de partij Gary Anderson tegen James Wade de tweede speler bekend, Gary Anderson. De Schot, die sinds vorige week lantaarndrager was van deze competitie moest winnen van the Machine of in ieder geval gelijk spelen en dan duimen draaien voor het resultaat in de laatste match van de avond, van Gerwen tegen Whitlock. Zover is het niet gekomen want tegen een trefzekere Wade kon hij niet op.

Hieronder een kort wedstrijd verslag:

Het uur van de waarheid ook voor Gary Anderson. Samen met Wes Newton staat hij in de gevaren zone en om zeker te zijn van een plek bij de laatste 8 moet hij met 7-4 winnen van James Wade. Nu is het scorend vermogen van de Schot altijd goed maar de dubbels hoe zal  het deze partij gaan?  In de eerste leg geeft hij zich voldoende ruimte maar mist de eerste 3  al maar zet het recht met twee darts voor 8 en een 1-0 stand. Wade zit wel goed op zijn dubbels want de eerste dart voor tops en 1-1 treft doel. In leg 3  weer twee darts op de dubbel mis voor Anderson en dan breekt Wade voor 1-2.

Want ondanks het gegeven dat Wade niet 100% fit aan the oche staat geeft hij Anderson weinig ruimte. Geef Anderson maar 3 darts finishes want een 121 finish op de bull gaat zonder problemen uit voor een breek terug, stand 2-2. Ook Wade kan de hoge finishes aan en breekt terug met een 124 finish voor 2-3. Met de dart scoort Wade zijn vierde punt en dat betekent voor Anderson dat hij nu geen leg meer verliezen kan. Eindelijk een 11 darter met twee darts voor 41 waarmee Anderson naar 3-4 terug komt.

Zijn vijfde 180 in een leg die Wade begint maar een slechte beurt erna zet Wade in het zadel voor 101. Er blijven 20 staan en wordt in de volgende beurt gevonden als Anderson een bouncer heeft bij een finish. Stand 3-5 en als Wade 59 raakt voor 3-6 en tenminste een gelijk spel ziet het er ook voor Anderson somber uit. En als dan ook nog 120 er in vliegt door Wade die 86% op zijn dubbels heeft  en de eindstand op 3-7 komt is Anderson de tweede speler die afvalt en kan Whitlock die de volgende partij speelt en Lewis opgelucht adem halen.

Foto’s bij dit verhaal (C) Lawrence Lustig – PDC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands