WDF/BDO

Sterke laatste set van Gary Robson sloeg in als een bom

list_lwp_2014_01Voor Ron Meulenkamp zit de Lakeside er al weer op. In de slotwedstrijd van de zondagmiddag speelde Ron tegen Gary Robson. Het ging allemaal niet zo vanzelf bij Ron n soms had je het idee dat hij moeite had de darts van zich af te gooien. Desondanks kwam Ron 1-0 voor in sets maar  twee sets later stond hij 1 set achter op Robson. In de vierde set wist Ron al worstelend weer gelijk te komen maar een zeer sterk gespeelde vijfde en laatste set door Gary Robson maakt een eind aan de illusie van Ron. Voor Robson staat er een gewichtige tegenstander te wachten bij de laatste 16, Robbie Green.

Robbie klopte de wedstrijd ervoor Richie George met 3-0 in sets. Er werd een duidelijk signaal afgegeven door ‘Kong’, hij heeft zich optimaal voorbereid voor de Lakeside en zijn zinnen gezet op deze titel. In de openingspartij speelde Lakeside wereldkampioen 2012, Christian Kist tegen de Japanner Hirioaki Shimizu. Die deelde bijna een ‘genadeloze karateklap’ uit aan Kist want de Japanner bleek een geduchte tegenstander. Pas in de vijfde en beslissende set wist de man uit Vroomshoop de winst veilig te stellen en zich te plaatsen voor de eerste ronde tegen de Zuiderduin Masters kampioen, James Wilson.

Karin Krappen zal de wedstrijd tegen de regerend Lakeside World Champion dames nog lang heugen. De Zeeuwse begon zo goed aan de partij en won de eerste set. Ook in de tweede set was het begin aardig maar daarna zakte het spel van Karin als een kaartenhuis in elkaar en verloor ze uiteindelijk de partij met 2-1. Jammer maar helaas was de terugkeer op het wereldpodium voor Karin van korte duur.

Vanavond weer vier wedstrijden waarvan het hoogte punt voor Nederland in de laatste wedstrijd zit, namelijk de match tussen Remco van Eijden en Rick Hofstra

Foto’s (C) Tiptoppics – Engeland

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands