WDF/BDO

Dag twee Lakeside World Pro – Uitslagen zondagmiddag

zondag_green_01Vanmiddag gaat dag twee van start in de Lakeside Country Club te Frimley Green in Engeland. Weer staan er twee sessies op het programma en dat zal zo blijven tot en met aanstaande donderdag. Lange dagen dus voor de spelers en speelsters die in voorgaande edities alleen in het eerste weekeinde met twee sessie te maken hadden. Dit komt door het nieuwe format in plaats van 32 heren spelen er nu 40 en het damestoernooi is uitgebreid van 8 naar 16 deelnemers. Gisteren zijn er al wat spectaculaire en trieste momenten de revue gepasseerd zoals de uitschakeling van de titelhouder Scott Waites door Alan Norris en het droevige afscheid van Jeffrey de Graaf die zijn dag niet had tegen Martin Atkins.

Vandaag opnieuw enkele Nederlanders in actie. Chirstian Kist, de 2012 Lakeside World Pro speelt een vooronde tegen de Japanner Hiroaki Shimizu en terug van lang weggeweest op dit podium, Karin Krappen die speelt tegen de titelverdedigster Anastasia Dobromysloa.  In de slotmatch van de middag speelt Ron Meulenkamp tegen Gary Robson en zal op papier zin handen hier vol aan hebben. In de slotpartij van de middag een  kraker tussen Robbie Green en Richie George. Hoe is de vorm van beide spelers? Wordt het een gemakkelijke partij voor Green die aardig in vorm is of zal deze partij over de volle lengte worden gespeeld?

In het tweede gedeelte speelt Rilana Erades tegen een lastige tegenstander, Fallon Sherrock en moeten in een Nederlands onderonsje Rick Hostra en Remco van Eijden uitmaken wie er een ronde verder zal gaan. Mike Day uit Nieuw Zeeland speelte tegen Sam Head uit Engeland een voorronde wedstrijd evenals de Amerikaan Jim Widmayer, vorige maand nog debutant op het Zuiderduin Masters podium. Jim treft Engelsman Garry Thompson ook niet de eerste de beste en als je de resultaten op de Zuiderduin bekijkt zal Widmayer toch alles van zijn kunnen moeten tonen.

Hieronder het schema voor vandaag. De blauw gekleurde wedstrijden zijn voorronde partijen.

Zondagmiddag   5-jan-14    
Pos  Player   Player score  
1 Hiroaki Shimizu (Jap) Christian Kist (Ned)  2 3
2 A. Dobromyslova (Rus) Karin Krappen (Ned)  2 1
3 Robbie Green (Eng) Richie George (Eng) 3 0
4 Gary Robson (Eng) Ron Meulenkamp (Ned) 3  2
Zondagavond   5-jan-14    
Pos  Player   Player score  
1 Mike Day (Nw Zld) Sam Head (Eng)    
2 Jim Widmayer (USA) Garry Thompson (Eng)    
3 Fallon Sherrock (Eng) Rilana Erades (Ned)
4 Remco van Eijden (Ned) Rick Hofstra (Ned)
error: © Prodarts Europe - the Netherlands