WDF/BDO

Stephen Bunting heeft eerste ‘wereldtitel’ op zak

Na een spannende finale over 11 sets heeft Engelsman Stephen Bunting de finale van het Winmau World Masters 2012 gewonnen. Zijn allereerste grote tv titel en de onderstreping van zijn nummer 1 positie op de BDO ranking. Het hing bijn a het gehele toernooi al in de lucht. Bunting speelde sterk, geconcentreerd en moeilijk van zijn stuk te brengen. Althans zo zag het er aan de zijkant van het podium uit. Dat kon je niet zegen van zijn tegenstander, de door de wol geverfde dartsicoon, Tony O’Shea. O’Shea was al een paar keer door het oog van de naald gekropen en ook in de finale was Silverback niet echt gerust over de afloop.

In de beginfase ging het gelijk op en bij de eerste break was de setstand 2-2 , en ook na de break was de stand na twee sets 3-3. Ieder keer moest Tony terug knokken uit een achterstandspositie  wat hem veel energie heeft gekost. Met een 2-1, 2-0 en 2-1 werd in set 7, 8 en 9 dan het gat geslagen door Bunting.

Nog even een opleving van O’Shea in set 10 als de stand naar 6-4 wordt terug gebracht omdat Bunting een 150 mist op dubbel 18 maar dan valt het doek voor O’Shea die dus opnieuw achter het net vist in de volgende set die met 2-0 naar Bunting gaat met een 146 finish als grande finale. Gemiddelden, Bunting 31.62  – O’Shea 28.27

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands