PDC

Een titel om trots op te zijn voor Michael van Gerwen

Vanavond heeft Michael van Gerwen in het Engelse Dublin de finale gewonnen van het PartyPoker.com World Grand Prix toernooi. Een bijzonder toernooi is de stal van de PDC een bijzondere overwinning hetgeen de jonge speler uit Boxtel de wereld liet zien. Michael was in het begin van de finale tegen Mervyn King totaal niet goed met de wedstrijd bezig. Totaal niet geconcentreerd zoals hij achteraf verklaarde. Gevolg dat Michael na drie sets achter stond met 3-0. In een best of 11 sets is dat al een flinke achterstand en met de druk van zijn allereerste grote tv finale bijna niet meer weg te werken.Maar het was bijna want Michael bleef in zijn overwinning geloven. “Ik geef nooit op, dat weten ze allemaal”, waren zijn woorden en dat heeft Mighty Mike waar gemaakt. Hij kwam in de vierde  set terug naar 3-1 maar aan zijn spel kon je zien dat Michael zijn plek had gevonden. King mocht nog 1 set schitteren en maakte 4-1 maar vanaf dat moment was het Michael van Gerwen time.

Drie sets later stonden de spelers gelijk met een king die zich meer en meer begon te ergeren aan het publiek. Hij zij na afloop ook dat hij de hele week heeft mogen spelen van het publiek en daarom ook zo goed presteerde, maar vanavond mocht dat niet zo zijn.

Doet natuurlijk niets af aan de prestaties van Michael, wamt hoe je het wendt of keert je moet het maar even doen in een finale als deze. Michael deed het, niet in zijn zelfgemaakte soep, maar op het podium van de World Grand Prix het werd 4-5 en in stijl met een 145 finish claimde Michael de titel en de cheque van £ 100.000,=

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands