PRODARTS EUROPE

Stephan Gerritsen wint Road to the Winmau ranking 5

Vijf van de 8 Road to the Winmau toernooien zijn er nu gespeeld. Gisteren, zondag 28 februari werd toernooi 5 gespeeld in FF naar Steef Hummelo waar we weer een paar nieuwe gezichten mochten begroeten. Het is nu zaak geen toernooi meer te missen, anders haal je het minimaal aantal toernooien dat je gespeeld moet hebben om recht te hebben op uitnodiging voor de finale dag niet. Er komen er nog 3 aan en minimaal 3 is de grens die daarvoor is getrokken.

Na de poulefase en de afvalrace naar de finale bleven Stephan Gerritsen, tweevoudig winnaar van een Road to the Winmau ticket, en Elrico Lenting, die voor het eerst dit jaar een gooi doet naar het Winmau starbewijs, de finale.  Een finale waarin Elrico goed begon maar deze vorm niet kon vasthouden tot het einde. Ook waren de “dubbelgoden” Elrico niet gunstig gestemd en met een Stephan Gerritsen die langzaam op dreef kwam kostte dit Elrico de partij.

Goede zaken dus voor Stephan die door zijn overwinning naar de tweede plaats steeg op de ranking en kanshebber blijft voor een eventueel derde startbewijs voor de Winmau en dan ook aan het Lakeside World Professional Darts Championship play off toernooi mag deelnemen voor mogelijk deelname aan dit toernooi. Elrico Lenting steeg naar de eerste plaats op de ranking en ook voor hem blijft  de kans het fel begeerde startbewijs te veroveren aanwezig.

Beste dame op de ranking, de Duitse Alexandra Knipping haalde de winnaarsronde niet en speelde mee in de B-finale waar ze in de finale Wilco Lenderink met 4-1 wist te kloppen. Alexandra staat op grote afstand van nummer 2 op de damesranking aan kop en heeft hele goede vooruitzichten dit jaar het Winmau ticket in de wacht te slepen.

De stand is inmiddels weer bijgewerkt en kan op deze pagina worden bekeken.  Road to the Winmau ranking nummer 6 is op zondag 27 maart en wil je nog kans maken op het ticket dan is het zaak er bij te zijn. Meer informatie vind je hier

error: © Prodarts Europe - the Netherlands