PDC

Aberdeen stop 4 van de Premier League karavaan; update Wright en Thornton in evenwicht

Donderdagavond 25 februari wordt in het Schotse Aberdeen de vierde speelweek van de Betway Premier League gehouden. Thuiswedstrijd dus voor Gary Anderson, Peter Wright en Robert Thornton maar helaas voor het thuispubliek treffen Wright en Thornton elkaar in de laatste wedstrijd van de avond. Peter Wright staat na 3 speelweken op de eerste plaats, Robert Thornton door ziekte slechts twee keer in actie gekomen is lantaarndrager van de competitie.

Adrian Lewis tweede tot nu toe treft in de eerste wedstrijd James Wade die al 4 wedstrijden heeft gespeeld en naar de zesde plaats is gezakt. Altijd goed voor een spannende wedstrijd omdat Wade op de een of andere manier het beste in hem kan boven halen in een partij tegen Lewis.

Daarna zal in de tweede wedstrijd het dak er wel afgaan als regerend wereld en Premier League kampioen Gary Anderson in actie komt tegen Raymond van Barneveld. Anderson, met twee gespeelde wedstrijden staat met twee verliespartijen op de één na laatste plaats en zal zeker voor thuispubliek de eerste zege van deze competitie binnen willen halen. Een pittige klus dus te klaren voor Barney die met twee gewonnen en één verliespartij nu op plek 3 staat.

In de derde partij weer een Nederlands optreden, Michael van Gerwen tegen Michael Smith. De laatste haalde vorige week tegen Chisnall zijn eerste punt binnen waardoor hij de laatste plek kon overdragen aan Robert Thornton. Kan hij tegen van Gerwen opnieuw naar grote hoogste stijgen of walst ‘Mighty Mike’ zoals bij vele tegenstanders is gebeurd over hem heen?

‘Darts veteraan en levende legende, Phil Taylor, speelt in de vierde partij van de avond tegen Chisnall die vorige week bijna verloor van Michael Smith maar dit nog net in de laatste leg wist te voorkomen. En Taylor steekt weer in goede vorm en is weer erg zelfverzekerd dus heel veel kans dat deze partij, evenals vorige week tegen Anderson, hem weer  de volle winst oplevert.

SPEELSCHEMA VOOR WEEK 4:

Week  04   Aberdeen    
Pos  Player   Player  score
1 Adrian Lewis James Wade  7  5
2 Gary Anderson Raymond v Barneveld  7  3
3 Michael van Gerwen Michael Smith  7  1
4 Phil Taylor Dave Chisnall  7  5
5 Peter Wright Robert Thornton  6  6

STAND NA 3 SPEELWEEK 3:                  

Stand Premier League week 03
Speler gesp. winst gelijk verlies saldo Pnt
Peter Wright 3 3 0 0 10 6
Adrian Lewis 3 2 0 1 6 4
Raymond v Barneveld 3 2 0 1 5 4
Michael v Gerwen 3 2 0 1 4 4
Phil Taylor 3 2 0 1 4 4
James Wade 4 2 0 1 -3 4
Dave Chisnall 3 1 3 1 4 3
Michael Smith 4 0 0 3 -14 1
Gary Anderson 2 0 0 1 -7 0
Robert Thornton 2 0 0 1 -9 0

 

Foto © PDC – Lawrence Lustig 2016

error: © Prodarts Europe - the Netherlands