PDC

Michael gaat vanavond op jacht naar nieuw record

De Betway Premier League roadshow  stopt donderdagavond, 3 maart in Exeter voor de vijfde speelavond van deze speciale competitie voor tien topspelers van de PDC. Een avond waar Michael van Gerwen op jacht gaat naar een nieuw dartgemiddelde record. Vorige week werd door ‘Mighty Mike’ al de ongelooflijk mooie score van 123.40  met 3 darts neergezet in zijn partij tegen Michael Smith die, dankzij een misser van van Gerwen op dubbel 18, een punt kon pakken in die partij. Hoe hoog had het gemiddelde gestaan als die pijl er wel was ingegaan? We zullen het nooit weten.

Michael van Gerwen speelt vanavond de een na laatste partij tegen de in deze competitie nog ongeslagen Peter Wright, en die is in vorm dus kunnen we een bloedstollend spannende partij verwachten. Na Michael in de laatste match van de avond speelt Raymond van Barneveld tegen Michael Smith. Altijd al een lastige tegenstander geweest voor Raymond, maar gezien de vorm waarin hij verkeerd en de druk op de schouders van Smith nu eindelijk een match te winnen een goede kans voor ‘Barney’ ook hier de volle winst te halen.

De avond wordt geopend door de meester tegen zijn leerling. Of wel Phil Taylor tegen Adrian Lewis. Beide spelers kennen elkaar van binnen en buiten en ook is bij alle twee de vorm aanwezig. Een kraker dus als eerste match die wordt gevolgd door de partij Dave Chisnall tegen James Wade die er alle twee hard aan moeten trekken om niet in de gevarenzone te belanden.

Match 3 is een Schots onderonsje. Voorlaatste tot nu toe Robert Thornton speelt namelijk tegen Gary Anderson die 1 plaats boven hem staat. Beiden hebben door ziekte een match gemist en moeten die nog inhalen en gaan op jacht naar de volle winst om uit de afvalzone te komen.

De indeling voor donderdag 3 maart:

  Week  05    Exeter    
Pos  Player   Player  score
1 Phil Taylor Adrian Lewis
2 Dave Chisnall James Wade
3 Robert Thornton Gary Anderson
4 Peter Wright Michael van Gerwen
5 Michael Smith Raymond v Barneveld

Stand na 4 speelweken:

Stand Premier League week 04
Speler gesp. winst gelijk verlies saldo Pnt
Peter Wright 4 3 1 0 10 7
Michael v Gerwen 4 3 0 1 10 6
Adrian Lewis 4 3 0 1 8 6
Phil Taylor 4 3 0 1 6 6
Raymond v Barneveld 4 2 0 2 1 4
James Wade 5 2 0 3 -5 4
Dave Chisnall 4 1 3 2 2 3
Gary Anderson 3 1 0 2 -3 2
Robert Thornton 3 0 1 2 -9 1
Michael Smith 5 0 1 4 -20 1

 

Foto © PDC 2016 – Lawrence Lustig

error: © Prodarts Europe - the Netherlands